BİR KİTAP TİRYAKİSİ KÜBRA KAYA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BİR KİTAP TİRYAKİSİ KÜBRA KAYA
Haberin Tarihi: 8.7.2013 09:39:00 - Okunma Sayısı:2708 defa okundu.

Doğuştan bir kulağı tamamen kapalı, diğeri ise cihazla duyan Kübra'nın kitap okuma aşkı yaşıtlarına örnek oluyor.

BİR KİTAP TİRYAKİSİ KÜBRA KAYA

 

            Doğuştan bir kulağı tamamen kapalı, diğeri ise  cihazla duyan Kübra’nın kitap okuma aşkı yaşıtlarına örnek oluyor.

            Yalvaç Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Kitap Tiryakiliği” adlı kitap okuma yarışmasında ödül alan öğrencilerden biri olan Kübra Kaya,  çok özel bir öğrenci. Çünkü ders ortamında çok başarılı ve engelinin ona büyük bir avantaj sağladığının farkında.

            O, televizyon bilgisayar gibi çok izlendiğinde insanı tembelliğe iten iletişim araçlarını izlemek yerine kitap okumayı tercih ediyor. Kitap okumayı o kadar çok seviyor ki; onun için yer ve zaman önemli değil.  Tam bir kitap tiryakisi olan Kübra, bu yıl 50000 sayfa kitap okumuş. Kübra’nın okumayı çok sevmesi konuşmasını da çok geliştirmiş.

            Kübra, çok başarılı bir öğrenci. 2012-2013 eğitim öğretim yılında derslerinde çok başarılı olan Kübra,  aynı zamanda 6 deneme sınavının 4 tanesinde tam puan, diğer 2 sınavda ise,  50 soruda sadece 1 yanlış yaparak büyük bir başarı göstermiş.

            Ailesinin bilinçli ve eğitimli olması Kübra için büyük bir şans… Çünkü aile Kübra’nın engelli olduğunu fark ettiği an çocuğunu uzman doktora göstermiş, defalarca Ankara‘ya operasyon için gitmişler ve yılmadan mücadele etmişler. Aile Kübra’nın tedavisine sabır ve ısrarla asla pes etmeden devam ediyor, Kübra da engelinin farkında ama bu onu hiçbir zaman yıldırmıyor. Ailesinin Kübra’ya yakın ilgi göstermeleri, etkili iletişim kurmaları Kübra’nın derslerinde başarılı olmasının en büyük sebebi. Kübra’yı cesaretlendirip ona destek olunması başarıyı getirmiş.  Hem öğretmeni hem de ailesinin Kübra’ya her etkinliği detaylı ve açık bir şekilde izah etmeleri onun başarılı ve azimli olmasını sağlamış. 

            Tebrikler Kübra’ya, ailesine ve öğretmenlerine...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap