BU NASIL BİR SÜRPRİZ?!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BU NASIL BİR SÜRPRİZ?!!!
Haberin Tarihi: 23.8.2019 09:50:06 - Okunma Sayısı:8148 defa okundu.

…VE KAYMAKAM AKDAŞ’I UĞURLARKEN (Bölüm:4)

BU NASIL BİR SÜRPRİZ?!!!

…VE KAYMAKAM AKDAŞ’I UĞURLARKEN

                           Zeki TARHAN – ANKARA

                                                         Bölüm : 4

         Evet, tam bir neşter atmıştı Kaymakam AKDAŞ, BALIK KAÇAKLARI konusuna!!!  DSİ Sulama Pompaj kanallarında, 15 – 20 cm. boyunda Sudak balıkları bahçelere / tarlalara gübre olarak veriliyordu adeta… AKDAŞ’ ın ciddi baskıları ve çalışmaları sonucu, bilimsel rapor hazırlanmıştı artık.

        Ve evet evet ve; Pilot bölge olarak Senirkent’ te, yeni yapılacak DSİ Sulama pompasında, ihale şartnamesine BALIK KAÇAKLARINI ÖNLEMEK İÇİN BİR SİSTEM KURULMASI şartı konuluyordu. Bu olay; belki de DSİ ve Limnoloji /  Ekoloji tarihine geçecek “DEVRİM” niteliğinde bir icraat idi.

                                                    ***

       Sıkı durun, nefesinizi tutarak ve balık kaçakları konusunda büyük çaba harcayan, bu konuyu sağır Sultana bile duyuran, dilinde tüy biten Mustafa HOBANOĞLU’ nu bir dinleyin:

       “…Kaymakam bey, Eğirdir’ e geleli beri, DSİ’ nin Pompa sulama kanallarından bahçelere / tarlalara kaçan balıklar meselesini, bütün ayrıntıları ile izah ettik… Ankara’ da DSİ Genel Müdürlüğünde yapılan çalışmaları da anlattık… Ankara’ da çıkan sonucu, Isparta’ya gönderildiğini söyledik.

      Zamanın Isparta valisi, bununla ilgili olarak valilik toplantı salonunda toplantı yaptı. Toplantıya; Göl çevresindeki ilçe kaymakamları, Üniversitemizin Su Ürünleri Akademisyenleri, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (=SAREM) temsilcileri, Göl çevresindeki Balıkçılık Kooperatifleri temsilcileri, Göl çevresindeki kırsal yerleşim birimlerindeki Muhtarlar ile DSİ Bölge Müdürlüğümüzün Daire Müdürleri katıldılar.

     …Ve o toplantıda; balıkçılık meseleleri  konuşuldu. DSİ Genel Müdürlüğünce ( 3 ) adet BALIK KAÇAKLARINI ÖNLEYİCİ PROJE yapıldığını ve bu projelerin Isparta’ ya gönderildiğini söyledim. Bölge Müdürlüğü temsilcileri, böyle bir şeyin gelmediğini söyledi. Bunun üzerine, ben tekrar söz aldım ve Bölge Müdürlüğümüzün doğru söylemediğini dile getirdim. Ve bunu, her şeyi ile ispat edebileceğimi söyledim. Bu gelen teklifler üzerinde, Zeki TARHAN’ ın da imzasının olduğunu söyledim. Bunun üzerine, Bölge Müdürlüğü temsilcisi çıktı ve vali beyden özür dileyerek şöyle dedi: “ Bu yazılar ve projeler geldi, paramız olmadığı için yapamadık.”

        İşte, o günden bugüne, bu balık kaçakları devam ediyor…”

                                                            ***

        Ne diyelim? Hani, “gerçekler acı” demiştik ya. İşte öyle bir şey.

        DEVAM EDECEK…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap