YAZILI VE YAKA KANYONLARINDA CUMHURİYETİMİZİN İLANININ 96. YILI KUTLAMASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YAZILI VE YAKA KANYONLARINDA CUMHURİYETİMİZİN İLANININ 96. YILI KUTLAMASI
Haberin Tarihi: 28.10.2019 13:18:22 - Okunma Sayısı:1923 defa okundu.

ETUDOSD ORGANİZESİ İLE İKİ GÜNDE İKİ KANYON GEÇİŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

YAZILI VE YAKA KANYONLARINDA CUMHURİYETİMİZİN İLANININ 96. YILI KUTLAMASI

ETUDOSD ORGANİZESİ İLE İKİ GÜNDE İKİ KANYON GEÇİŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

26 Ekim 2019 sabah 06:00 da Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) lokalinde buluşan dağcılar, Yazılı Kanyon geçişi için Sütçüler ilçemize hareket ettiler. Kanyonun başlangıç bölgesine ulaşan ekip Yeşildere mevkiinden itibaren kanyon su yatağını takip ederek 8 saatlik zorlu parkuru geçerek Çandır Köyüne ulaştılar. Tekrar Eğirdir’e dönen dağcılar geceyi Eğirdir’de geçirdiler.

İkinci gün hedefi ise Aksu ilçemizde bulunan yine sulu bir Kanyon olan Yaka kanyonu idi. Yazılı Kanyon’a göre su seviyesinin çok azalmış olduğu görülen Yaka Kanyonu’ da keyifle geçen ekip akşam saatlerinde Eğirdir’e ulaşarak bir sonraki etkinlikte ve cumhuriyetimizin ilanının 97. yılında buluşmak üzere yaşadıkları şehirlere döndüler.

Kanyon geçişini kulüpleri olan ETUDOSD, Pars Dağcılık İhtisas Kulübü ve ÇANDAK adına katılan dağcılık ekibi; Durmuş Uçgun, Nilüfer Tetik, Tarık Karsan, Mesut Aydoğan, Sema Yıldızel, Hüseyin Baş, Nuri Erkenci, Nezihe Özdilek Karsan, Ömer Şahin ve Mehmet Sezgin’den oluştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap