TARIMSAL POSTMODERNİZMİN TEMSİLCİSİ HASAN İNCE'NİN ARDINDAN...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARIMSAL POSTMODERNİZMİN TEMSİLCİSİ HASAN İNCE'NİN ARDINDAN...
Haberin Tarihi: 8.11.2019 10:11:28 - Okunma Sayısı:8748 defa okundu.

TOSBALARIN AŞK–I ENDAM ETTİĞİ YERDE KATMADEĞER YARATMAK!!! BÖLÜM: (1)

TARIMSAL POSTMODERNİZMİN TEMSİLCİSİ HASAN İNCE'NİN ARDINDAN...

TOSBALARIN AŞK–I ENDAM ETTİĞİ YERDE KATMADEĞER YARATMAK!!!

BÖLÜM: (1)

                Evet evet, aynen öyle…Tosbaların aşk-ı endam ettiği dağlık taşlık yerdi oralar. (2.100) dekarlık bir araziydi. Yerel Yönetici TEMURÇİN’e “Deli bu adam” diyorlardı. Tıpkı; rahmetli Halil ÜSTÜN ve Mustafa KURTAY’a dedikleri gibi. Ama bugün, Boğazova’nın girişinde O, “deli” dedikleri adamın, elinde bir tutam elma dallı heykeli dikiliydi!!!

***

                İşte, Hasan İNCE’nin rol model aldığı, idolü; heykeli dikilen Halil ÜSTÜN idi. MAREM Müdürü Şerif ÖZONGUN’un tanımlamasıyla Hasan İNCE; “…Her zaman akıl danışabileceğimiz naif  bir kişilik, Eğirdir’in Bölge meyveciliğinin üssü konumuna gelmesinde büyük katkıları olan, büyük bir insandı.”

                Onunla uzun yıllar dost kalan önceki Eğirdir İlçe Tarım Müdürü, şimdiki Isparta Tarım İl Müd.Yrd. Uğur TURGUT ise, Hasan İNCE  için şunu diyecekti:"...Yurt içinde ve yurt dışında yenilikleri takip eder ve bunları her ortamda paylaşırdı. Eğirdir elmacılığına çok katkıları olmuştur. O; Elmanın her aşamasında olan bir değer konumundadır. Acımız büyük, kaybımız büyük."

                …Ve bakın, Ali İhsan TEMURÇİN / B.Kabaca (önceki) Belediye Başkanı, Hasan  İNCE’ yi nasıl anlatıyordu:

                "...Isparta'nın Tarımına katma değer katan, en büyük vizyoner isimlerden biri. O; Uluslararası piyasanın istediği kalitede, düşük maliyetlerle mal üretmenin ve günden güne büyüyen ve çevresindeki işletmecilere ve çiftçilere cesaretiyle örnek olan vizyoner tarım işletmecisiydi.

                "TOSBALARIN AŞK - I  ENDAM ettiği yerde, dağlık / taşlık bir alanda, (2.100) dekarlık bir arazide, Büyük Kabaca Belediyesi gibi küçük bir Belediye ile Isparta Bölgesinde, en büyük Tarım İşletmesini kurma cesaretini gösteren insandır. Kamu / Özel ortak girişim modeliyle, Devletin üstüne bir devlet koymaktır bu. Hasan İNCE BUNU BAŞARMIŞTIR."

***

DEVAM EDECEK…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap