Bitkisel üretimde biyolojik mücadeleye destek!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bitkisel üretimde biyolojik mücadeleye destek!
Haberin Tarihi: 8.11.2019 22:16:32 - Okunma Sayısı:3778 defa okundu.

Destekleme Başvuruları Başladı

Bitkisel üretimde biyolojik mücadeleye destek!

 DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI

"Bitkisel Üretimde Biyolojik/Biyoteknik Mücadele Destekleme Ödemesi Uygulaması Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ ile doğal dengenin korunması için biyolojik veya biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenirken zirai faaliyetlerinde feromon tel kullanan üreticilerimize ait destekleme başvuruları da alınmaya başladı. Hak sahibi üreticilerimizin desteklemeden faydalanabilmesi için 15 Kasım 2019 tarihine kadar çiftçi kayıt defteri ve faturalarla birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurması gerekiyor.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: "Resmi Gazete’de bugün yayımlanan  “Bitkisel Üretimde Biyolojik ve/veya Biyoteknik Mücadele Destekleme Ödemesi Uygulama Tebliği” kapsamında zirai faaliyetlerinde feromon tel (özellikle elma üreticilerimizin iç kurdu zararlısıyla mücadele kullanmış olduğu araçlar) kullanan üreticilerimize ait destekleme başvuruları alınmaya başlanmıştır. Hak sahibi üreticilerimizin desteklemeden faydalanabilmesi için 15 Kasım 2019 tarihine kadar çiftçi kayıt defteri ve faturalarla birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Kamuoyuna duyurulur." denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap