Tüketen Toplum Yapısından Üreten Toplum Yapısına Geçişte Turizm Etken Olabilir mi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tüketen Toplum Yapısından Üreten Toplum Yapısına Geçişte Turizm Etken Olabilir mi?
Haberin Tarihi: 11.11.2019 08:47:58 - Okunma Sayısı:4412 defa okundu.

Mehmet Demirel yazdı...

Tüketen Toplum Yapısından Üreten Toplum Yapısına Geçişte Turizm Etken Olabilir mi?

 

Küresel dünya yapısına bakıldığında ihtiyaçların artması sonucu ve teknolojinin sınır tanımayan rolü ile üretken toplum, tüketen toplum statüsüne geçmiştir. Bu statü maalesef hızla büyümekte ve üretken yapımız yok olma seviyesine erişmiştir.

Üretim ve tüketimin kapitalist dünya da ilişkileri arz talep dengesi ile değişmesi gerekirken, tüketim kapitalist çarkın içinde bir çark dişi olarak şöhrete kavuşmuştur.

Peki, üretim olmadan tüketim nasıl olacak?

Doğru zaman da doğru soru…

Üretimin olmadı yerde tüketimde zamanı gelince tükenmiş olacaktır. İnsan faktörü göz önünde bulundurulursa yeni bir hal çare arayışları var olacaktır.

Sonuç olarak ‘’ ya üretim ya da üretim ‘’ vaz geçilmez olacaktır.

Ne üreteceğiz?

İhtiyaç olan her ne ise onu…

Çağın teknoloji ve vahşi kapitalizme mücadelesinde tüketen toplum yapısından üreten toplum yapısına geçişte Turizm etken rol alabilir mi?

Bence olabilir. Bu sadece var sayım değildir. Turizm bacasız sanayi olan ekonomik değeri peşinde getiren bir sektördür. Eş değer paydaşları ile mal ve hizmet üretimi noktasında sınırsızdır.

Bu bağlamda üretime geçişte kazanımları görüldükçe üretme hevesi de gelişecektir. Turizm üretime geçişte değerlendirilmesi gereken ve önem arz eden bir olgudur.

Turizm üretkenliği ile elde edilen mal ve ya hizmetler; ‘’ üretilen mal ve ya hizmeti almak isteyen turisti, turistte üretilen mal ve hizmetin karşılığı olan dövizi, döviz refahı, refah da üretimden elde edilen manevi huzuru ’’ getirecektir.

Bu döngü üreten toplum yapısına geçiş için anahtar olabilir. Çünkü turizm manevi ve maddi kazanım sağlamaktadır. Üreten ve tüketen cephesinde karşılıklı haz alma durumu söz konusudur.

Turizm sektöründe üretim sınırsız olduğundan eşdeğer sektörler açısından da istihdam olanağı otomatik doğacaktır. Ekonomiye geniş yelpaze ile katkı sağlayacaktır. 

Türk Toplumu olarak üretmeye ve bu coğrafyada ilelebet varlığımızı sürdürmeye mecburuz. Anadolu coğrafyası Turizm için geniş bir envantere sahiptir. Bu noktada üretim için her şey mevcuttur.

Yapılması gereken tek şey, ‘’ üretmek için istemek ‘’ …

Üretim, üretim, üretim…

Üretmeyen toplumlar ayakta kalamazlar. Bir yerlerden başlamak gerekir.

Üreten Türk Toplumu yapısına geçişte Turizm bir kaynaktır.

Türk Turizmi; gelecektir…

Tüketen Toplum Yapısından Üreten Toplum Yapısına Geçmek ümidi ile var olsun Türk Turizmi…

 

Mehmet DEMİREL

Tutap Eğirdir Temsilcisi

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap