Emekli Olan Öğretmenlerimize Plaket

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Emekli Olan Öğretmenlerimize Plaket
Haberin Tarihi: 26.11.2019 12:13:38 - Okunma Sayısı:4246 defa okundu.

Öğretmenler Günü, Eğirdir Bağlar ilkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan program dahilinde kutlandı.

EMEKLİ OLAN ÖĞRETMENLERİMİZE PLAKET

Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nde Başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü, Eğirdir Bağlar ilkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan program dahilinde kutlandı. Programda, Eğirdir’in çeşitli okullarında görev yaparak bu yıl emekliye ayrılan öğretmenlerimiz; Ayşalı Özyiğit, Hülya Sağdur, Nahit Öcal ve Orhan Çetintürk'e plaket sunuldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı bugün saat 10.00’da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal eden öğretmenlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Öğretmenler Günü mesajı okundu.

 

Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Hülya Sağdur, 27 yıl süren meslek yolculuğunda böylesine kutsal bir mesleğe yıllarını vermekten duyduğu mutluluğu dile getirerek “öğretmenler için en büyük mutluluk yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin hayata atılmış, ülkesine yararlı iyi bir insan olarak mesleğini en güzel şekilde ahlaki çerçeveler içinde yaparken görmektir” dedi.

 Emekli olmanın tatlı heyecanını, hüznünü ve burukluğunu yaşadığını belirten Sağdur, konuşmasında şunları söyledi:

“Meslek hayatımın en zor görevi belki de bu olsa gerek. Öğretmenler gününde emekli bir öğretmen olarak konuşma yapmak, emekli oluşumun tatlı heyecanını, hüznünü ve burukluğunu yaşıyorum. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim. Öğrencilerimin üzüntüleri üzüntüm, sevinçleri sevincim, umutları umudum oldu.

Yaşam böyledir işte! Her güzel şeyin bir sonu vardır. Bitişler hüzünlüdür, çoğu kez. Ben de artık 27 yıl süren meslek yolculuğumu bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Her meslek özeldir ama, öğretmenlik çok daha özel bir meslektir. Çünkü anne babalar öğretmenlere en değer verdikleri varlıklarını yani çocuklarını emanet ediyorlar. Onları en güzel şekilde yetiştirsinler, hayata hazırlansınlar diye. Cumhurbaşkanından tarlada çalışan çiftçiye kadar her fert bir öğretmenin eseridir. Kaliteli ve nitelikli bir öğretmen olmak hiç kolay değildir. Bunun için çok çalışmak, sabırlı, fedakar, özverili olmak, insanları özellikle çocukları sevmek, bu mesleği isteyerek yapmak gerekir. Öğretmenlik bir tutkudur. Bizler için öğretmenlik bir gönül mesleğidir.

Öğretmenleri diğer mesleklerden ayıran en önemli özelliği de amaçları, sadece belirli bir konuyu ya da dersi anlatmak değil, tam olarak hayatı öğretmektir. İşte öğretmenliğin en güzel en gurur verici yeri de budur zaten. Öğretmenler tıpkı bir elmas gibi değerli ve özeldir. Gitgide insanlığını kaybeden bu dünyada böyle güzel yürekli insanların değeri bilinmelidir. Öğretmenlerimize değerli oldukları hissettirilirse, onlara sonuna kadar destek olunursa tüm öğretmenlerimizin başarıdan başarıya koşacaklarına eminim.

Hayatımızda hepimizin örnek aldığı unutamadığımız öğretmenlerimiz olmuştur mutlaka. Önemli olan meslek yaşantımızda olumlu güzel kalıcı izler bırakabilmektir.

Biz öğretmenler için en büyük mutluluk yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin hayata atılmış, ülkesine yararlı iyi bir insan olarak mesleğini en güzel şekilde ahlaki çerçeveler içinde yaparken görmektir.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, başarılarınız, mutluluğunuz için Allah’tan sizler için her zaman duada, iyi dileklerde bulunacağım. Yıllarımız hiçbir zaman ayrılmayacak. Yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve siz değerli arkadaşlarım olacaksınız. Üzerimde hakkı olan herkesten helallik diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum.

Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyor, tüm eğitim camiasına sonsuz başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Her zaman yolunuz açık ve aydınlık olsun.

Hepinizi bu duygu ve düşünceler içinde sevgiyle selamlar saygılar sunarım.”

Emekli öğretmen Hülya Sağdur’un konuşmalarının ardından Ayşalı Özyiğit, Hülya Sağdur, Nahit Öcal ve Orhan Çetintürk’e hizmet şeref belgesi ile plaketleri takdim edildi. Öğretmenlerimizin belgelerini Eğirdir Kaymakam Vekili Atabey Kaymakamı Göksu Bayram takdim etti.

Daha sonra okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Oratoryo, Video gösterisi, Öğretmenim isimli şiir okundu.

‘Şehit Öğretmenler’ Gösterisinde duygusal anlar yaşandı…

Bağlar İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu  ‘Şehit Öğretmenler’ gösterisinde duygusal anlar yaşanırken, program ödül töreni ile sona erdi.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi ve Bağlar İlk ve Ortaokulu işbirliği ile gerçekleşen öğretmenler günü kutlama programı çerçevesinde bugün akşam saat 19.00'da MAREM toplantı salonunda müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap