"Aile Eğitimi Programı Kursu"na Katılan Aileler Çocuklarından Sertifikalarını Aldılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Aile Eğitimi Programı Kursu"na Katılan Aileler Çocuklarından Sertifikalarını Aldılar
Haberin Tarihi: 24.1.2015 15:26:00 - Okunma Sayısı:2085 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan "Aile Eğitimi Programı Kursu" çerçevesinde kursa katılan veliler sertifikalarını aldılar.

“Aile Eğitimi Programı Kursu”na Katılan Aileler Çocuklarından Sertifikalarını Aldılar

  

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan “Aile Eğitimi Programı Kursu” çerçevesinde kursa katılan veliler sertifikalarını aldılar.

            Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Rehber öğretmen Deniz Taka eşliğinde 7-11 Yaş arası çocuğu olan ailelerin katıldığı sertifika töreni 23 Ocak 2015 Cuma günü saat 14:30’da Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

            Toplam 21 ailenin katıldığı 14 hafta süren kursa aileler haftada 1 gün, 2,5 saat olmak üzere toplam 70 saatlik bir eğitim verildi. Eğitim sonunda 14 aile sertifikalarını almaya hak kazandı.          

            Törene Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, Okul Aile Birliği Başkanı Halil Erfidan, Rehber Öğretmen Deniz Taka, Kursiyer aileler ve çocukları katıldılar.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Rehber öğretmen Deniz Taka Verdiğimiz Eğitimle Çocuklarımızın Okul Başarısını Arttırıyoruz..." dedi.

 

            Rehber öğretmen Deniz Taka’nın konuşmalarının ardından kursa tek erkek olarak katılan Kazım Çakmak da bir konuşma yaptı.

            Daha sonra birkaç anne de konuşma yaparak eğitimin çok başarılı olduğunu ifade ederek Deniz Taka’ya teşekkür ettiler.

            Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Burada bir konuşma yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş: “Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Geleceğimizi onlarla şekillendireceğiz. Fakat gerekli eğitimi verecek bilinçte değiliz. Özellikle annelerimizin eğitilmesi taraftarıyız. Çünkü çocukla her zaman beraber olan, onlara her türlü eğitimi veren, günün büyük bir kısmında çocuklarıyla  haşır neşir olan annelerimiz bu eğitim ya da bunun gibi eğitimleri aldığı sürece inanıyoruz ki o çocuklarımız iletişime açık iyi diyaloglar kurabilen bireyler olacaklar. Böyle bir eğitime katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Ömer Keş’in konuşmasının ardından kursa katılan 14 aileye; Kazım ÇAKMAK, Songül ÇAKMAK, Lütfiye KAŞIK, Fazilet SOYLU, Ayşe GÜRFİDAN, .Emine ATEŞ, Nurgül MENTEŞE, Dilek ÖZDEMİR, Melek CEYLAN, Serpil Turan ÇAKMAK, Meral BENLİ, Aylin KAYA, Sümeyra ÇETİNTÜRK, Huriye ERYİĞİT sertifikaları protokol tarafından verildi.

            “Aile Eğitimi Programı Kursu”nun Isparta Bölgesinde ilk defa Eğirdir’de açıldığını söyleyen yetkililer, bu kursun ikinci dönemde de açılacağını ifade ettiler.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap