ADD'nin Genişletilmiş Toplantısı Eğirdir'de Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ADD'nin Genişletilmiş Toplantısı Eğirdir'de Yapıldı
Haberin Tarihi: 2.2.2015 09:56:00 - Okunma Sayısı:2089 defa okundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)'nin genişletilmiş toplantısı, ADD Eğirdir Şubesinin ev sahipliğinde 31 Ocak 2015 Cumartesi günü Eğirdir Altıngöl Otel'de yapıldı.

ADD’nin Genişletilmiş Toplantısı Eğirdir’de Yapıldı

 

            Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin genişletilmiş toplantısı, ADD Eğirdir Şubesinin ev sahipliğinde 31 Ocak 2015 Cumartesi günü Eğirdir Altıngöl Otel’de yapıldı.

            Saat 13.00’de başlayan toplantıya 4 şube başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda ADD’nin yapmış oldukları faaliyetleri ve sıkıntıları gündeme taşındı.

            Toplantıya; ADD Isparta İl Başkanı ve Eşgüdüm Başkanı Batuhan Güldiken, Gelendost-Yaka Şube Başkanı İbrahim Perçin, Yalvaç-Bağkonak İlçe Başkanı Mehmet Özbaşı, Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün’ün yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

            Atatürkçü Düşünce Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Erdoğan Öngün kısa bir hoş geldiniz konuşması yaparak sözü Isparta İl Başkanı ve Eşgüdüm Başkanı Batuhan Güldiken’e bıraktı. Güldiken: “Bugün burada 2014 yılı nasıl geçti, Neler yaptınız? 2015 yılında Neler yapacağız…” konularını hep birlikte işleyeceğiz ve bunları birer rapor hazırlayıp genel merkezimize ulaştıracağız” dedi.

            Genel Sekreter Öner Tanık’ın hazırlamış olduğu 2014’ün genel durumu ve derneğin çalışmaları hakkındaki rapor okundu.

            Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü’nün kutlanacağını ifade eden ADD Isparta İl Başkanı ve Eşgüdüm Başkanı Batuhan Güldiken “18 Mart’ta Çanakkale Zaferimizin 100’üncü yıldönümünü kutlayacağız. Genel merkezimiz bu konuda önemli çalışmalar yapacak. Bizler de tüm ilçelerimizin katılımıyla Çanakkale ruhunu daha iyi bilmek ve tanımak için “Çanakkale Gezisi” düzenlemeyi düşünüyoruz. Maalesef artık gençlerimiz bu ruhu bilmiyorlar. Çünkü tarih derslerimizde bunlar artık anlatılmıyor ve maalesef Atatürk unutturulmaya çalışılıyor…” ifadelerini kullandı.

            İl Başkanı Güldiken, daha sonra diğer şube başkanlarına söz hakkı vererek, dernekleri hakkında bilgiler aldı.

            Güldiken, öncelikli olarak  sözü ev sahibi Erdoğan Öngün’e verdi. Erdoğan “Derneğimiz çok güzel bir çalışma içerisinde. Derneğimizi aynı binada bulunan fakat başka bir daireye taşıdık. Tabi bizim de bazı sıkıntılarımız oluyor ama, onlara göğüs geriyoruz. Bizler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda olmak üzere bu otelimizde “Atatürk” konulu resim sergimizi açıyoruz. Yine bayramlarımızda fener alayı, Cumhuriyet Kokteyli düzenliyoruz. Her ay düzenli bir şekilde üyelerimizin katılımıyla kahvaltı programı düzenliyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hepimizde olduğu gibi bizlerin de aidat sorunumuz var. Bu toplantının ilk önce Eğirdir’de yapılmasından büyük mutluluk duyuyorum. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Daha sonra söz alan ADD Gelendost-Yaka Şube Başkanı İbrahim Perçin ise: “Şubemiz 2000 yılında kuruldu. Geçmiş zaman içerisinde konferanslar düzenledik. Önemli gün ve haftalarda bildirimler düzenleyip dağıtıyoruz. Cumhuriyet Mitinglerinde yerimizi alıyoruz. Ankara ve Samsun’daki mitinglere katılamadık. Bayramlarda yasak olmasına rağmen çelenk koyuyoruz. Üyelerimize yönelik Halk Oyunları ve Bağlama Kursu açtık. Yine üyelerimizin özel günlerinde (Düğün-Cenaze) gibi yanlarında oluyoruz. Derneğimizin masa ve sandalyesi var. Bağış kapsamında kiralıyoruz. Yine rozet-bayrak dağıtımı yapıyoruz. Çanakkale ve Anıtkabir’e gezi düzenledik. Bundan sonra da yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza devam edeceğiz” dedi.

            Yalvaç-Bağkonak Şube Başkanı Mehmet Özbaşı ise: “Derneğimiz 1997 yılında kuruldu. O süreç içerisinde 60 üyemiz vardı. Bu zaman zarfında azalmalar meydana geldi. Belediyemiz kapanmadan önce 21 üyemiz vardı. Bunun 7 tanesi Belediye personeliydi. Şimdi ise 14 üyemiz kaldı. Derneğimizin kapanmasını kesinlikle istemiyorum. Çünkü bu ruhu yaşatmak istiyorum. Genel merkezimizin temsilcisi olarak kalmak ve devam ettirmek istiyorum” dedi.

            ADD Isparta İl Başkanı Batuhan Güldiken “Sorunlarımız gerçekten çok. Ülkede vatan hainleri çok yaygınlaştı. Atatürkçü olmak, Atatürk rozetini göğsümüzde taşımak çok zor hale geldi. Ama biz Isparta şubesi olarak dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz. Derneğimiz Gül Isparta Şubesi olarak çalışmalarına devam ediyor. Elimizden geldiğince de görevlerimizin başındayız. Bizler de sosyal etkinlikler yapıyoruz. Özellikle yılda 2 kere bayanlarımıza yönelik çay etkinliği düzenliyoruz. Burada ülke gündemimizi tartışıyoruz. Atatürk ve Cumhuriyetimizi konuşuyoruz. Yine ayda 2 kere üyelerimizle bir araya gelip  hem yemek yiyoruz, hem de gündemi tartışıyoruz. Herkes yediği içtiğini kendisi ödüyor. Birbirimize daha çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. İşte Eğirdir’de ya da başka bir ilçede üyelerimizi toplayıp büyük bir konferans yapabiliriz. Amacımız birbirimize güç vermek. Sesimizi duyurmak. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamalıyız. Ve hiçbir zaman karamsarlığa düşmemeliyiz. Çünkü 12 yıldır AKP yönetimi A’dan Z’ye hepimizi bir çember altına aldı. Buna asla izin vermemeliyiz” dedi.

            ADD Isparta İl Başkanı Güldiken sözlerinin sonunda Eğirdir’de koro çalışmasının yapıldığını ve yine Isparta’ya Atatürkçü Düşünce Derneği Okulu’nun açılacağını, açılışa da ünlü isimlerin katılacağını ifade etti.

            Toplantı dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap