EKOBİR BAŞKANI OLARAK, GELENDOST YEREL YÖNETİCİSİ SEZGİN’İN, EĞİRDİR’DE, EĞİRDİR’LİLERLE “EKOBİR ŞAPKASIYLA” YAPACAĞI TOPLANTI, EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN KADERİNİ ETKİLEYECEĞİ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EKOBİR BAŞKANI OLARAK, GELENDOST YEREL YÖNETİCİSİ SEZGİN’İN, EĞİRDİR’DE, EĞİRDİR’LİLERLE “EKOBİR ŞAPKASIYLA” YAPACAĞI TOPLANTI, EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN KADERİNİ ETKİLEYECEĞİ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR!!!
Haberin Tarihi: 19.12.2019 17:56:17 - Okunma Sayısı:7991 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

EKOBİR BAŞKANI OLARAK, GELENDOST YEREL YÖNETİCİSİ SEZGİN’İN, EĞİRDİR’DE, EĞİRDİR’LİLERLE “EKOBİR ŞAPKASIYLA” YAPACAĞI TOPLANTI, EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN KADERİNİ ETKİLEYECEĞİ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR!!!
Zeki TARHAN – ANKARA

Findos ve Yiğitbaşı’nın, Eğirdir Belediye Başkanı Gök’ ü ziyaretinin ardından ikinci ziyaret, EKOBİR Başkanı / Gelendost Belediye Başkanı SEZGİN’ le devam ediyor. Mehmet Başkanın; görüşmeyi EKOBİR Merkezinde, yani Eğirdir’ de yapalım demesi, oldukça anlamlı, pozitif mesaj içeren bir yaklaşımdır.
***
Eğirdir Gölüyle ilgili “81 HAREKETİ” diye adlandırdığımız bu hareket, hedefine ulaşmak zorundadır. Hedef nedir? Gölün sürdürülebilirliğini sağlamak. Hedefe adım adım ilerlendiğini görüyoruz… SEZGİN Başkan, güzel bir jest yapmıştır, EKOBİR şapkasıyla. Gölümüzün ötrofikasyon sürecinde, nasıl “yok olma” ya doğru evrildiğini, en iyi bilenlerimizdendir.
Miryokefalon etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yüzme yarışlarında, yarışan ve derece alan bir kişiydi SEZGİN başkan. Gölde yarışırken; adeta bir ormanın içinden geçiyormuş gibiydi. Karasallaşan en önemli ve en fazla sulak alan da, maalesef Gelendost sınırlarındaydı.
***
…Evet, EKOBİR Başkanı olarak sayın SEZGİN’ in, Cumartesi günü Eğirdir’ de
Eğirdir’ lilerle yapacağı bu toplantı ve sonrasında NİS OTEL’ de düzenlenen “ÇAY PARTİSİ”, “81 HAREKETİ” olarak, Limnoloji ve Ekoloji tarihimizde hak ettiği yeri alacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap