KGK'dan İHA Muhabiri'ne Saldırıya Kınama

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KGK'dan İHA Muhabiri'ne Saldırıya Kınama
Haberin Tarihi: 20.12.2019 15:18:49 - Okunma Sayısı:1723 defa okundu.

(KGK) Isparta İl Temsilcisi İsmail Altunbaş, İhlas Haber Ajansı (İHA) Isparta Muhabiri Feti Kılıç'ın hastane bahçesinde güvenlik görevlileri tarafından karşılaştığı müdahale, engelleme ve saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

KGK'dan İHA Muhabiri'ne Saldırıya Kınama

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Isparta İl Temsilcisi İsmail Altunbaş, İhlas Haber Ajansı (İHA) Isparta Muhabiri Feti Kılıç'ın hastane bahçesinde güvenlik görevlileri tarafından karşılaştığı müdahale, engelleme ve saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

“Kamunun haber almasını sağlamak, bilgilendirme ve haber verme görevlerini üstlenerek, haber yapmak amacıyla kamuya açık alanda, Isparta Şehir Hastanesi bahçesinde özel güvenlik görevlileri tarafından uğradığı müdahale ve engellemeyi şiddetle kınıyoruz” diyen KGK Isparta Temsilcisi Altunbaş, “Dileğimiz, bu tür olayların tekrar yaşanmamasıdır” dedi.

Altunbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İhlas Haber Ajansı Isparta Muhabiri, gazeteci arkadaşımız Feti Kılıç'ın önceki gün gece saat 04.30 sıralarında, kamunun haber almasını sağlamak, bilgilendirme ve haber verme görevlerini üstlenerek, haber yapmak amacıyla kamuya açık alanda, Isparta Şehir Hastanesi bahçesinde özel güvenlik görevlileri tarafından uğradığı müdahale ve engellemeyi şiddetle kınıyoruz. Basın hürdür, özgürdür, kamu görevi üstlenen bir misyona sahiptir ve engellenemez. Küresel Gazeteciler Konseyi Isparta İl Temsilciliği olarak, üyemiz, meslektaşımızın ve bu tür durumlara maruz kalan tüm basın mensuplarının her zaman yanındayız."

Ne olmuştu?

Isparta'da çıkan silahlı tartışma sonucu 5 kişinin yaralandığı olay sonrasında Isparta Şehir Hastanesine akın eden yaralıların yakınları ile olayın faili arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis ekipleri gerginliğe müdahale ederken, hastanenin özel güvenlik görevlileri de hastane bahçesindeki yaşananları görüntülemeye çalışan gazeteciye saldırdı. Kamuya açık alan olarak geçen Isparta Şehir Hastanesi bahçesinde gazetecilik görevini yapmaya çalışan İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Feti Kılıç, özel güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğradı. Cep telefonu ile hastane bahçesinde yaşananları görüntülemeye çalışan İHA Muhabiri Kılıç, güvenlik amiri olduğu tahmin edilen bir şahıs ve beraberindeki özel güvenlikçiler tarafından görevi başında fiziki müdahaleye maruz kaldı.

Basın kartını göstererek, kendisinin gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen, “Muhabirsin ama yasak” yanıtını alan Kılıç, “Gazeteciyim” diyerek çekim yapmaya devam etmekte direnince, fiziki müdahaleye uğradı. Muhabirin kamerası kayıtta olan cep telefonuna elle müdahale eden özel güvenlik görevlileri, “Çekemezsin, yasak” diyerek müdahalelerini sürdürdü.


Muhabire, “Biz görevimizi yapıyoruz” diyerek müdahale etmeye devam eden özel güvenlikçiler “Müdahale edemezsin” yanıtı üzerine, “Yasak, çekemezsin” demeye devam ettiler. İHA muhabirinin, “Tamam, bunları da çekeyim, buraya konuşun o zaman” demesi üzerine, bazı özel güvenlik görevlileri kameradan uzaklaşırken, bazıları da, “Yasak, bizi çekemezsin” diyerek gazeteciyi derdest etmeye çalıştı.


Olay, polisin özel güvenlik görevlilerine, kamuya açık alanda çekim yapmanın herhangi bir sıkıntı oluşturmadığı ikazında bulunmasıyla son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap