Ağılköy, Kendi Plastik Kasasını Kendisi Üretiyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ağılköy, Kendi Plastik Kasasını Kendisi Üretiyor
Haberin Tarihi: 6.2.2015 17:09:00 - Okunma Sayısı:3358 defa okundu.

S.S. Ağılköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifince bölgemize plastik kasa üreten "YIZUMI" marka Plastik Enjeksiyon Makinesi kazandırıldı.

Ağılköy, Kendi Plastik Kasasını Kendisi Üretiyor…

 

            Bölgemizin önemli soğuk hava depolarından bir tanesi olan Ağılköy Soğuk Hava Deposu her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor.

            S.S. Ağılköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifince bölgemize  plastik kasa üreten “YIZUMI” marka Plastik Enjeksiyon Makinesi kazandırıldı. Plastik Enjeksiyon Makinesi saatte 180 adet kasa üretme özelliğine sahip.

            S.S. Ağılköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Avet Özdamar makina hakkında şu bilgileri verdi. “Kooperatifimizin genel kurulunda böyle bir cihazı almaya ve bölgemiz için hayırlı olacağı kararını verdik. Makinamız Çin’den geldi.

            Makinemiz 136.995 Dolar’a mal oldu. İnşallah köyümüz ve bölgemiz insanına hayırlı olacak. Makinamızı almak için Halk Bankası’ndan kredi çektik. Sağ olsun Halk Bankası Müdürümüz Mevlüt Bey’in büyük desteğini gördük. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

            Makinamız şuan tek kalıp olarak çalışıyor. Kalıp ayarımız şimdilik 17cmx35cmx50cm ebadında.  Ama yeni bir kalıp alınıp takıldığında bu ebat değişebilir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            Plastik Enjeksiyon Makinası, dün saat 13.30’da düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene; Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Tarım İlçe Müdürü Uğur Turgut, Eğirdir İlçe Müftüsü Sacit Ekerim, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Fezi Küçükköse, Şoförler Odası Başkanı İsa Demiralay, Halk Bank Eğirdir Şube Başkanı Mevlüt Korkmaz, Vakıfbank Şb. Müdürü Bayram Gökçe,  MHP Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Osman Yaman, Köy Muhtarları, elma müstahsilleri ve Köy halkı katıldı.

            Eğirdir Müftülüğü Personelince okunan Kuran-ı Kerim’in ardından, Müftü Sacit Ekerim’in “Eğirdir’imize ve bölgemize hayırlar getirmesi” temennisiyle yaptığı duanın ardından makinenin açılış kurdelesi Kaymakam Yalçın Yılmaz tarafından kesildi.

            Kaymakam Yalçın Yılmaz “Çok güzel ve hayırlı bir yatırım olmuş. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum…” dedi.

            Daha sonra görüşlerini aldığımız Eğirdir İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut ise: “Ambalajı bölgenin kendisi üretmesi Eğirdir’e bir katma değer kazandırır. Makine özelliği olarak kalıp değiştirildiğinde kasanın ebatları değiştirildiğinde daha büyük bir kazanç elde edilir. Kasa maliyetinin düşürülmesi üreticinin gelirine olumlu yansıyacak. Çiftçimiz kendi kabuğunu kırma mücadelesinde. Devlet olarak biz bu türlü girişimleri ve çalışmaları destekliyoruz. Ağılköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifini bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyor, bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

            S.S. Ağılköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yetkililerini kutluyor, bol kazançlar diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap