Yasağa Uymayanlara Af Yok!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yasağa Uymayanlara Af Yok!
Haberin Tarihi: 14.1.2020 18:35:53 - Okunma Sayısı:7005 defa okundu.

Kaçak avcılığın önlenmesi için yapılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

YASAĞA UYMAYANLARA AF YOK!

Eğirdir Gölü'ndeki kerevit popülasyonunun korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın gerçekleştirilmesi için 1 Kasım'da başlayan av yasağı 30 Haziran'da sona erecek.

İçerisinde bulunduğumuz av yasağı döneminde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından Kerevit ve balık stoklarının korunması, kaçak avcılığın önlenmesi için yapılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından 14.01.2020 Salı günü Eğirdir Gölü'nde yapılan denetimde, Köprü Avlak Sahasında, Sorkuncak Karabağlar açıklarında aktif kullanımda 10 cm göz açıklığının altında toplamda 1000 metre sade uzatma ağına el konuldu. Yine aynı bölgede yapılan kontrollerde 360 adet kerevit pinterine el konulurken içerisinden çıkan takriben 100 kg kerevit canlı olarak göle iade edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Kerevit ve balık stoklarının korunması, kaçak avcılığın önlenmesi adına çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir." denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap