İl Kriz Merkezi Komisyon Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İl Kriz Merkezi Komisyon Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 30.1.2020 13:02:33 - Okunma Sayısı:5060 defa okundu.

Olası kuraklık ihtimalini önceden değerlendirmek ve gerekli tedbirlerin alınması maksadıyla; İl Kriz Merkezi Komisyon Toplantısı Yapıldı

Olası kuraklık ihtimalini önceden değerlendirmek ve gerekli tedbirlerin alınması maksadıyla

İL KRİZ MERKEZİ KOMİSYON TOPLANTISI YAPILDI

2019-2020 Tarım yılına ait İl Kriz Merkezi Komisyonu ilk toplantısını Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile 2018-2022 dönemine ait Isparta İli Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanarak yürürlüğe konulmuştu.

İl Kriz Merkezi'nin tarım yılına ait toplantısı olası kuraklık ihtimalini önceden değerlendirmek ve gerekli tedbirlerin alınması maksadıyla ve söz konusu Eylem Planı çerçevesinde yılda en az bir kez yapılması gerekiyor.

Bu bağlamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda Isparta Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş başkanlığında Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Yönetimince, "Tarımsal Kuraklık Yönetiminin Görevleri Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin 18.08.2012 tarihli yönetmeliğin 12. maddesi 2. bendine göre 2019-2020 Tarım Yılına ait toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce bir sunum yapılarak, katılımcıların da kurumlarına ait veri, gözlem ve değerlendirmeleri dikkate alınarak İl Kuraklık Eylem Planı uygulama adımları değerlendirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap