MAREM’den 7 Ülke Ortaklı ICARDA Projesi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MAREM’den 7 Ülke Ortaklı ICARDA Projesi
Haberin Tarihi: 17.2.2020 16:12:13 - Okunma Sayısı:4801 defa okundu.

7 ülke ortaklı ICARDA projesinde iklim değişikliği konusunda yapılan çalışmaların Türkiye ayağını Eğirdir MAREM ile Ankara ZMMAE yürütüyor.

MAREM’den 7 Ülke Ortaklı ICARDA Projesi

MAREM ülkesel projelerde olduğu gibi uluslararası projelerde de çalışmalarını devam ettiriyor. Bu kapsam da 7 ülke ortaklı ICARDA projesinde iklim değişikliği konusunda yapılan çalışmaların Türkiye ayağını Eğirdir MAREM ile Ankara ZMMAE yürütüyor.

İklim değişikliği; tozlaştırıcılar (polinatörler) için habitat kaybı, mono kültür tarım gibi diğer faktörlerin yanında ek bir risk oluşturmaktadır. Oluşacak risklerin giderilmesi amacıyla ICARDA tarafından 8 milyon avro bütçe ile desteklenen “Artan iklim değişikliğine karşı polinatör çeşitliliğin korunması” isimli projede, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin, Mısır, Ürdün ve Türkiye ortaklı ön çalışmalar tamamlanarak 2020 itibariyle aktif çalışma dönemine geçilmiştir. Projede Türkiye’den koordinatör olarak Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü teknik elemanlarından entomolog Doç. Dr. Yasemin GÜLER ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nden döllenme biyoloğu olarak Dr. Hasan Cumhur SARISU görev almaktadır.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap