VALİ DOKUZOĞLU İLE ISVAK'TA "SÖYLEŞİ" ETKİNLİĞİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,VALİ DOKUZOĞLU İLE  ISVAK'TA "SÖYLEŞİ" ETKİNLİĞİ...
Haberin Tarihi: 13.2.2015 10:43:00 - Okunma Sayısı:1417 defa okundu.

Vali DOKUZOĞLU: "EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ'nin, Isparta'ya taşınması çok büyük hata!!!"

VALİ DOKUZOĞLU İLE  ISVAK’TA “SÖYLEŞİ”  ETKİNLİĞİ…

 

VALİ DOKUZOĞLU İLE ZAMAN TÜNELİNDEKİ

(8) YILLIK ISPARTA ANILARI VE ANEKTODLAR…

 

            Vali DOKUZOĞLU: “EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ’nin, Isparta’ya taşınması çok büyük hata!!! Su ile iç içe olması gereken bir Fakültenin, SU’dan ayrılarak kara ortamına uzaklaştırılması, aynı zamanda bilginin pratikten de koparılması demektir. Öğrenci KEREVİTİ, KİTAPTAKİ RESMİNE BAKARAK DEĞİL, Göldeki habitatı ile birlikte görüp öğrenebilmelidir.” 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

            “ …Anılarınızı bir kitaplaştırsanız…” diyordu Çevre eski Müsteşarı Aytaç BİLGİÇ. Ayrıca, Isparta’ya “göç” olgusunu nasıl değerlendirdiğini de soruyordu vali DOKUZOĞLU’na. Ve bakın BİLGİÇ’in bu sorusuna nasıl yanıt veriyordu:

            “…Anılarımı kitaplaştırırsam, ben de çok memnun olurum tabii… İnsanın, güzel günlerini anlatması, elbette ki çok önemli… Bizim zamanımızda, Türkiye nüfusunun %60’ı köylerde yaşardı. Giderek, kırlardan şehirlere göç olgusu, büyük bir ivme kazandı… Tarımla, hayvancılıkla uğraşan kesim, şehirlere aktı… Eti bile ithal eder hale geldik…

            Gelişmekte olan toplumlarda, sanayileşme ile birlikte yaşanan bir olgu “göç” olayı. Amerika’ da, Tarımla ilgilenen nüfus %5 ama, Araziler büyük!!!

            Halil ÜSTÜN, 1992’de elma üretim rakamını verdi: 300 bin ton. Benim zamanımda (1) milyon ton olmuştu üretim.

            Isparta’nın okumuşu çoktur. Isparta’ya dışarıdan çok gelen olmaz, dışarıya da pek gitmez. Antalya’ da Isparta’lı ve Burdur’lu nüfus yoğunluğu, oldukça dikkat çekici…”

***

     “…Dünyada “GÜL PİYASASI”, Isparta’da oluşurdu. Fiyat da Isparta’da belirlenirdi. Atabey’de, Veteriner Fakültesi kurulmuştu. Atabey’deki Huzur Evi’ni, Ziraat Fakültesine verdik. Bu “HUZUR EVİ” oldu Ziraat Fakültesi!!! Fakülte, sonra Kampus e taşındı.

            EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ’nin, Isparta’ya taşınması çok büyük hata!!! Su ile iç içe olması gereken bir Fakültenin, SU’dan ayrılarak kara ortamına uzaklaştırılması, aynı zamanda bilginin pratikten de koparılması demektir. Öğrenci KEREVİTİ, KİTAPTAKİ RESMİNE BAKARAK DEĞİL, Göldeki habitatı ile birlikte görüp öğrenebilmelidir. 

            Dünyaca ünlü ve marka haline gelmiş olan EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANESİ’nin, bir Devlet Hastanesi konumuna indirgenmesi, affedilecek ve hoş görülecek bir durum değildir. Yazık olmuştur o güzelim dünyaca ünlü markaya!!!”

***

       Yalvaç da, Karaağaç da “zor” bir ilçedir. Coğrafyasıyla, tarihi özellikleriyle farklı bir konumu vardır… Çınar altında, “SADE KAHVE” içmeden, Yalvaç’ı terk edemezsin. 

            Çoğu yerde yokken, Yalvaç’ta ANADOLU LİSESİ yapılmıştı. İnanç turizmi denince, akla YALVAÇ gelir… Psidya Antokyası, Yalvaç’ın en önemli Kaynak değeridir… Yalvaç Müzesinin, başka yerlerde emsali yoktur. Yalvaç mikro milliyetçisi, Eğirdir aşığı Abdürrahim KURUCU’ nun gözlerinin içine bakarak söylüyordu bu sözleri vali DOKUZOĞLU.

***

        “…15 yıl önceki DOKUZOĞLU ile, şimdiki vali DOKUZOĞLU aynı… Devlet adamında istenen bu, özlenen de bu… Geçmişi unutanlara mesaj olsun, valimizin bu söyleşisi…”

            …Evet,  SÜMER HALI eski Genel Müdürü Ali Rıza ERCAN böyle diyordu vali DOKUZOĞLU’na. 

            …Ve bir söyleşi etkinliği de böylece bitmiş oluyordu…

------  SON ------

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap