2.KAPTAN ALAATTİN MEHMET DEMİREL'İN TARHAN'A CEVABI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2.KAPTAN ALAATTİN MEHMET DEMİREL'İN TARHAN'A CEVABI
Haberin Tarihi: 29.4.2020 12:31:19 - Okunma Sayısı:15163 defa okundu.

Mehmet Demirel yazdı...

2.KAPTAN ALAATTİN MEHMET DEMİREL'İN TARHAN'A CEVABI


Saygıdeğer Büyüğüm öncelikle teşekkür ederim.

Evet, dün listelenen ülkemizdeki en güzel 10 göl içerisinde Eğirdir Gölünü görmeyince bu coğrafyaya sevdalı olan ve turizmci kimliğim ile tepki verdim.

 Üzüntüm ile birlikte Eğirdir Gölümüzün detaylı bilgisini listeyi yapan ve yayınlayan siteye mail gönderdim.

Eğirdir Gölünün güzelliğinin hak ettiği değeri herkesin bilmesi gerekir.

Evet, Eğirdird’e Elmacılık ekonomik değeri yüksek olan bir üründür. Hem ilçeye hem de ülkemize ekonomik değer katmaktadır. Tabi yıllar öncesindeki ekonomik değeri ile şimdiki ekonomik değeri aynı olmasa da düşük olsa da sonuçta değerdir.

 Fakat ben elmacılığın bile tam manası ile değerlendirildiğini düşünmüyorum. Elmayı sadece dalında üretim yaparak satma modeli basit bir modeldir.

Elmanın türev ürünlerini üretip satmanın da olabileceğini hatta bu modelin standart modelden 10 kat daha fazla kâr bırakacağını bu model ile turizme destek olunabileceğini düşünüyorum.

Bu düşüncemi zaman zaman yerel yönetimler ile dostlarım ile paylaşıyorum.

Hatta son dönem ihtiyaç hasıl oldu Toki yapımını destekledim. Fakat toki için düşünülen arazi Elmanın göz bebeği Boğazova bölgesinde Marem Kurumu arazisinde yapılmak istenmesine de karşı çıktım.

Soruyorum size Elmacılık hani ekonomik değerdi?

Neden Toki için Boğazova bölgesi düşünüldü?

Neden Elma üreticisi bu düşünceye farklı, alternatif düşünülebilir diye tepki göstermedi?

 Bunun bir çok nedeni vardır. Haklılık payı da olan vardır haksız olanda vardır.

 Unutulan tek şey Elma günü geldiğinde Ekolojik dünyada üretim yerlerinin çoğalması gibi nedenlerden dolayı bitecektir.

Ömür bitiyor ürün neden bitmesin...

Bitmeyecek ve ekolojik dengede sürekli kendini yenileyecek ürün ( insan eli ile bilerek bitirilmek istenmedikçe ) Allahın altın tepside sunduğu coğrafyamız ve Gölümüzdür.

Göl ve Coğrafyamız nefes aldığımız ve hak için kdv sini bunun kıymetini bilerek ödememiz gereken siyaset üstü bir durumdur.

 Coğrafyamıza ve Gölümüze önem vermemiz değer katmamız ve korumamız gerekmektedir. Göl olmayınca hiç bir şeyin önemi kalmıyor.

Geriye dönüp baktığımda Elmacılığa ve Turizme hak edilen değerin tam manası ile verilmediğini üzüntü ile görmekte ve söylemekteyim.

Bu ilçede bitmeyecek ve sürekli ekonomik katkı sağlayacağı sektör Turizm Sektörüdür.

Göl ve Coğrafyamız o yüzden önemlidir. Üstelik küresel tehdit olan Covid-19 Corona virüsü sonrasında küresel tatil ihtiyacı bilinen turizm tatil modelini değiştirecektir.

Yeni dünya düzeni olarak adlandırılan küresel değişim kaçınılmaz olacaktır. Tüm insanlık sağlıklı doğal ve butik yerleri tatil listesinde öncelikli yer olarak görmek isteyecektir.

Eğirdir bu noktada avantajlıdır.

Mükemmel coğrafyası doğal tarım ürünleri temiz ve bol oksijen Göl Gül Lavanta Elma gibi ürünlerin olması insanlık alemi için terapi özelliği sahiptir.

Bu öngörülerimi de zaman zaman yerel ve ulusal basında dile getirdim.

Evet uzun lafın kısası yiğidi öldür hakkını ver düşüncesi ile Eğirdirimizi Hak ettiği Ön Seviyelere Getirmek yine bizlere yani millete görevdir.

Eğirdir Sevdalısı biri olarak Serzenişim bu düşünce ile dir.

Saygılarımla...

Mehmet Demirel

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap