ZAVALLI OLİVİA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ZAVALLI OLİVİA
Haberin Tarihi: 16.7.2013 10:10:00 - Okunma Sayısı:5648 defa okundu.

ZAVALLI OLİVİA

 

            Bugün sizlere Harvard öğrencisi bir kızın araştırmasını ve başından geçenleri anlattığı yazıyı ve ardından olanları paylaşacağım:

            "Merhaba ben Olivia. Uzun süredir insanların neden bu saçma Paranormal Activity filminden korktuğunu, bu berbat filmin en iyi korku filmleri arasında olduğunu düşünüyorum. Ben Müslüman’ım. Ailem ve çevrem ise Hıristiyan. Ailem Müslüman olmama karşı çıkıyor. Ama ben bunun en uygun seçenek olduğunu biliyorum. Sizi yaratan Allah, annenizden daha çok seven Allah’tır. Bir anne çocuğunu nasıl ateşe atmazsa, Allah da sizi öyle atamaz. Neden korkuyorsunuz?

            Ama konuyu din dışına çıkarırsak her şeyi anlarız. Biraz bilimsel düşünün.

            Şimdi araştırmalarımın bir kısmını sizinle paylaşacağım;

            1. Paranormal Activity filminde en çok tanık olduğunuz şey nedir?

            Cevap: Görüntü bozuklukları, saniyelik siyah ekran.

            Bu size bir şeyi hatırlatıyor mu? Bana hatırlatıyor.

            25. Kare tekniği.

            25. Kare şudur;

            1 Saniyeyi oluşturan 24 kare vardır. Siz sadece 24 kareyi algılarsınız. Sizin göremediğiniz ve duyamadığınız ama beyninizin hem gördüğü hem duyduğu hem algıladığı hem de bir köşeye kaydettiği bir 25. kare vardır.

            Siz filmi izlerken mutlak "Allah’ım! Bu ne saçma şey!" demişsinizdir. Ama filmi kapatmadınız değil mi? Çünkü filmde bunu yapmamanızı söyleyen bir mesaj vardı.

            2. Neden böyle bir şeyi yapsınlar?

            Cevap: Çünkü korku filmleri klasiktir. Bir gencin kız arkadaşını eve götürüp korku filmi izletip ona sarılması bir klasiktir. Çünkü insanlar her ne kadar korksalar da korku filmi izlemekten vazgeçmezler. Onlar filmi izlerken de 25 kare sayesinde onların beyinlerini yıkarlar.

            NEDEN Mİ BÖYLE İĞRENÇ BİR OYUN OYNUYORLAR?

            Çünkü artık günümüz gençleri akıllı. Neyi alıp, neyi almamaları gerektiğini biliyorlar. Ailelerinden geçiniyorlar. Günümüzde gençler bazı işlerde çalışıp en az yetişkinler kadar para kazanabiliyor ve vergi ödemiyorlar. Amerika onların beyinlerini bir şeyler almaları için yıkıyor. Sadece filmler değil bilinçaltı mesajları pop müzik yoluyla daha çok yayılıyor.

            Siz Paranormal Activity izlerken korkmuyorsunuz. Ama izledikten sonra içinizde bir kuşku oluyor değil mi? Korkuyorsunuz.  Siz sıradan bir film izlerken beyniniz dehşet görüntüleri izliyor olabilir.

            10 Ağustos’ta yeni yazı ile geri döneceğim.

            -Sevgiler, Olivia xx."

            Olivia bu yazıyı kişisel bloğunda paylaştıktan sonra yazı çoğala çoğala 1 milyon okuyucuya ulaştı. Ardından kızın bloğu ve hesapları kapandı. 8 Ağustos’ta da Olivia ortadan kayboldu. 10 Ağustos’ta geri döndüğünde, ona yeni yazıyı sorduklarında önceki yazının ne olduğunu bile bilmiyordu. Şimdi ne düşünüyorsunuz? Beyninizi yıkamalarına izin vermeyin!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap