"27 Mayıs Demokrasiye Saplanan Bir Hançerdir"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"27 Mayıs Demokrasiye Saplanan Bir Hançerdir"
Haberin Tarihi: 27.5.2020 20:04:40 - Okunma Sayısı:4405 defa okundu.

"Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ailesi olarak Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyoruz."

"27 MAYIS DEMOKRASİYE SAPLANAN BİR HANÇERDİR"

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER, (27 Mayıs 1960) Demokrasiye yapılan Darbenin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. DİLER, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Bugün 27 Mayıs 2020, bundan tam 60 yıl önce Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılan (27 Mayıs 1960) Demokrasiye yapılan Darbenin yıldönümü.

Halkın oyuyla seçilmiş bir başbakanın ve iki bakanın idamı ile sonuçlanan karanlık bir dönemin adıdır 27 Mayıs. 

“Yeter Söz Milletin” diyerek iktidara gelen ve milletin kalbinde büyük yara açan Türkçeleştirilen ezanı tekrar orijinal haline getiren Demokrat Parti İktidarı’na 27 Mayıs 1960 darbesi yapılmış ve sözde Yassıada yargılamaları sonucu Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilmişti.

Evet 27 Mayıs, Türkiye Demokrasisinin ve milli vicdanın yara aldığı günün tarihidir. 1960 darbesinden başlayıp 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine kadar yapılan tüm darbelere ve her türlü darbe girişimine karşı olduğumuzu ifade etmek isterim.

Bugün 27 Mayıs 2020 aynı zamanda tarihi bir dönüm noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile, 1960 darbesi ile özdeşleşmiş olan  "Yassı Ada"nın  belki yaslı ada olarak zihinlerde anılacak ama, daha ziyade "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak tarihteki yerini almaya devam edecek. Demokrasi ve özgürlük adına gelecek nesillere ışık tutacaktır. Bu değişime öncülük eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a ve emeği geçen Demokrasi Kahramanlarına teşekkürü borç bilirim.

Bu vesile ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ailesi olarak Merhum  Başbakan Adnan  Menderes ve arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyoruz.

Seçilmiş Başbakanı asan zihniyeti ve darbecileri kınıyoruz."

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap