BİR VOS VOSUN YAŞAM ÖYKÜSÜ VE HAYIRLI EVLAT… (3. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BİR VOS VOSUN YAŞAM ÖYKÜSÜ VE HAYIRLI EVLAT… (3. Bölüm)
Haberin Tarihi: 8.8.2020 10:50:13 - Okunma Sayısı:21003 defa okundu.

Zeki TARHAN – ANKARA

BİR VOS VOSUN YAŞAM ÖYKÜSÜ VE HAYIRLI EVLAT…

                                Zeki TARHAN – ANKARA

                                        BÖLÜM : 3

          Kaya hocamız, babasının  ilk ve tek arabası olan VOS VOS’ u satmasına engel olmamış, “satma” da diyememişti. Ve ”bu güzel araba yitip gitmişti” Abla Oya, kardeşi Kaya’ya şöyle derdi; “…ESKİYE VE ANILARA ÇOK MERAKLISIN…”

                                                    ***

      Üç tarih, VOS VOS’un yaşam öyküsünde birer kilometre taşıydı:

  • 2012’ de VOS VOS satıldı.
  • 2015 başında baba vefat etti.
  • 2019’ da ise, oğul Kaya VOS VOS’un izine düştü.

İster 2012 – 2019 arasını, ister 2015  - 2019 arasındaki zaman dilimini baz alın, yadsınamaz bir gerçek ve de bir olgu vardı: Oğul Kaya’nın içindeki “ukde”. Ukde sözcüğü, Arapça bir isimdi ve TDK’nun Türkçe sözlüğünde, bakın ne anlama geliyordu: “Düğüm, yumru, içe dert olan şey”

                                                  ***

…Evet evet, oğul Kaya’ nın içine dert olmuştu… Çünkü; babası arabasına  çok düşkündü. Ve o araba YORGANCI ailesinindi… Yitip gideni bulmak, acaba sadece “ukde” ile izah edilebilir miydi?... Bir ara, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesindeki öğretim üyesi, Adli Tıpçı Prof. Dr. Ali Rıza TÜMER’ e, içinde “ukde” olan ve kalbine bir ok gibi saplanan bu derde, nasıl çare bulunabileceği konusunda fikir teatisinde bulunur… VOS VOS’u bulma fikrini, oğul Kaya’nın aklına sokan isim olur Prof. TÜMER.

                                                 ***

İzine düşülen ve ilk göz ağrısı olan VOS VOS’a beş dakikada ulaşılır… Sahibi bulunur… Üçe beşe bakılmaz ve rayicin üzerinde fiyat teklif edilir.Ve ilk  “ufacık göz ağrısı”na, sakın ola ki; “münasip ceremesi” olarak bakmayın, ailenin gözünde O, TIR’dan büyüktür çünkü!!!

                                                      ***

Oya Yorgancı KAYKI, baba yadigarı VOS VOS’a kavuşmanın sevincini bakın nasıl yorumluyordu: “Babamın kıymetli arabası, şimdi yerini buldu.”

Tülay Menge YORGANCI ise, bir “VUSLAT” olarak karşılanan bu sevgiliye kavuşma sevincini, şu sözlerle dile getiriyordu: “Hep söylediğim gibi, seninle ne kadar gurur duysak az Kayacım. Ağlayarak okudum paylaşımını. Biz, geride kalanlar için anılarımıza şahitlik eden her şey çok değerli… Bu örnek davranışın için kutluyorum seni.”

…Ve Şükrü abimizin kuzeni Olcay KAYI da, “hayırlı evlat” vurgusu ile “Vuslat” ı bakın nasıl değerlendiriyordu: “Kayacım beni çok duygulandırdın, hayırlı evlat örneğisin. Bu davranışınla, sevgili kuzenim Şükrü ağabeyimin ruhunu şad ettin. Sağ ol, var ol… Sağlıklı, uzun ömürlü olursun inşallah.

                                                     ***

              “VUSLAT” İÇİN ANNENİN DEĞERLENDİRMESİ :

Belma YORGANCI :

“Sevgili vefalı oğlum; Allah herkese sizin gibi vicdanlı, vefalı evlatlar versin seni bağrıma basıyorum…”

DEVAM EDECEK…

BİZİ  İZLEMEYE DEVAM…

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    8.8.2020 16:38:19
    Anılar, birde anılarına değer verip sahip çıkan vefalı insanlar Hep Hatırlanır. Başta Ahirete intikal eden Merhum Şükrü Amcamıza Allah tan rahmet diliyorum Ruhu Şad olsun . Aile Efradına sağlıklı günler diliyorum.
Yorum Yap