Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 28.2.2015 14:58:00 - Okunma Sayısı:2074 defa okundu.

Eğirdir S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurul toplantısı 28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 11.00'de Spor Kulübü Lokalinde yapıldı.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

 

            Eğirdir S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı 28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 11.00’de Cami Mahallesi Belediye İşhanı B Blok Kat:1’deki Vergi Dairesi karşısındaki Spor Kulübü Lokalinde yapıldı.

            Genel Kurula, S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yalvaç Başkanı Selami Akgün, Senirkent Başkanı İbrahim Taşan, Gelendost Başkanı Mahmut Yıldırım, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Şoförler Odası Başkanı İsa Demiralay, Sulama Birliği Başkanı Ömer Fevzi Küçükköse, Eğirdir S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Aslantürk  ile esnaflarımız ve üyeler katıldılar.

            Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden esnaflarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.                                   

            Eğirdir S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı başkanlık divan seçimi ile başladı. Divan Başkanlığına Yalvaç Başkanı Selami Akgün getirilirken, başkan yardımcılığına Senirkent Başkanı İbrahim Taşan, Üyeliklerine ise Ahmet Hamdi Takır ve Ömer Dikbaş getirildi.

            Daha sonra Yönetim Kurulu çalışma raporu, Denetim kurulu raporu, Bilanço ve Gelir-Gider tabloları Sekreter Volkan Hun tarafından okundu. Okunan raporlar ve hesaplar müzakere edilerek oy birliği ile kabul edildi.

            Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda 3 yıl için Denetim Kurulu seçimi de yapıldı. Eğirdir S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Aslantürk’ün önerisiyle Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine İsa Demiralay, Zeki Uysal, Yedek Üyeliklerine ise Ahmet Hamdi Takır ve Mustafa Öcal oy birliği ile kabul seçildi.

            Dilek ve Temenniler bölümünde söz alarak Eğirdir’in sıkıntılarından bahseden Eğirdir S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Aslantürk: “Sayın Misafirler; kooperatifimizin olağan genel kurul toplantısına hoş geldiniz. Yıllardan beri Eğirdir esnafının hizmetinde yorulmadan, ilkeli bir şekilde  çalışma hayatını sürdüren kuruluşumuzla övünç duyduğumuzu belirtmek isterim.

            Kooperatifimiz, Türkiye genelinde düzenli ve istikrarlı çalışmasıyla daima esnafımızın yanında olmuştur. Özellikle Eğirdir’imizde hiçbir esnafımızı kredi konusunda geri çevirmedik. Kredi çeken esnafımız da borcunu aksatmadan ödemiştir. Bu da Eğirdir esnafımızın işletme ve borç bilincinin yüksek olmasını gösterir. Kooperatif olarak esnafımızdan memnunuz; her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz.” dedi

            Daha sonra bir konuşma yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısının hayırlı ve uğurlu olması dileklerini sunarak sözlerine başladı. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl,  özetle şunları ifade etti: “Yıllardır göl turizmini Eğirdir’e kazandıralım diye uğraşıyoruz. Herkes bir şeyler söylüyor, hadi Ankara’ya gidelim, İstanbul’a gidelim dedik mi? kimse oralı olmuyor ve elini taşın altına koymuyor. Bizi yıllardan beri Eğirdir’in turistik bölge olduğunu inandırmışlar. Biz de inanmışız. Bazı bölgelerle sürekli kıyaslanıyoruz. Evet Antalya burnumuzun dibinde. Başka bir yere yapılan turistik mekanlar devlet kredisiyle karşılanıyor. Biz Eğirdir’e bir şey yapalım dedik mi? Hep önümüze cezalar geliyor. Turizmden hiç yararlanamıyoruz diyoruz ama aslında faydalanıyoruz farkında değiliz.

            Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği diye ucube bir kurum var. 1989 yılında Amerika’dan örnek alınarak kurulan bir kurumdur. Bu kurum sanki Eğirdir Belediyesi’ne sürekli ceza yazsın diye kurulmuş bir kurumdur. Eğirdir, geçen dönem beşbeter oldu. Sürekli oraya buraya beni şikayet eden kişi kendi döneminde hiçbir şey yapamadı. Çünkü her yer mahkemelikti ve o tuzağa hep kendisi düştü.

            Bizim Su Ürünleri Fakültemiz vardı. Hala tabelası duruyor ama, kendisi yok. Geçen dönem ne oldu? Yok oldu. Maalesef biz mevcut fakültemizi zaptedemedik. Onun önündeki arsa 1960 yılında belediyeye tahsil edildi. Geçen aylarda 527 TL. Belediyeye ceza kesildi. Biz gölü falan doldurmuyoruz. Geçen yıl karayollarının bozduğu yolu kanunlar çerçevesinde düzenledik. Orayı da inşallah Yeşilada’dan başlayıp, Balık Havuzlarına kadar bisiklet yolu yapacağız.

            Göl kirleniyor muş? Gölümüz 500 km2 alana sahip. Gölün kenarına yapılacak bir tesisin kanalizasyonu göle sızarsa o göl kirlenirmiş… düşüncesiyle bize bir şey yaptırmıyorlar. Eğirdir’in Gölü’nün kenarına yapılacak olan tesislere izin verin…”                   11 ayda 10-15 fuara katıldıklarını dile getiren Başkan Ömer Şengöl; “Evet göreve geleli 11 ay oldu. Biz bu süreç içerisinde 10-15 çeşitli fuarlara katıldık. Elmayla uğraşan kişiler maalesef o fuarlara katılmıyorlar. Biz 1 sandık Eğirdir elmamızı aldık fuarlarda tanıttık. İnşallah 10-15 gün sonra da Halil Üstün Heykeli’nin oraya Elma Evi’mizin temelini atacağız” dedi.

            Eğirdir Belediyesinin sahibi olduğu ve bir önceki dönemde Elma ağaçlarının kesildiği alan olan Yeni Sanayi Çarşısından da bahseden Şengöl “orası 4 yıl önce 100 milyara satılan arsalar, 4 yıl sonra 20 milyara taksitle satıldı. Esnaflarımızla, kooperatifimizle bir araya gelip toplanalım, konuşalım ve orayı ihya edelim” diye konuştu.

            Eğirdir halkının büyümek istemediğini iddia eden Belediye Başkanı Ömer Şengöl “Eğirdir’de hiç kimse kredi alıp, borca girip büyümek istemiyor. Biz bir kentsel dönüşüm yapalım dedik. 900 m2 alanda 5 kardeş 5 tane birer daire istedi. O yüzden biz toplu konut, toplu işyeri yapamıyoruz. Demek ki Eğirdir büyümek istemiyor” ifadelerini kullandı.

            Şengöl, sözlerini Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısının hayırlı ve uğurlu olması dilekleriyle sona erdirdi.

            Şengöl’ün konuşmasının ardından başka söz alan olmayınca toplantı sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap