EĞİRDİR-MENAR'da Mezuniyet Töreni...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR-MENAR'da Mezuniyet Töreni...
Haberin Tarihi: 5.3.2015 09:14:00 - Okunma Sayısı:1900 defa okundu.

İlçemizde 4 yıldır matematik dehaları yetiştiren Mental Aritmetik Eğitim Merkezi (MENAR) ikinci dönem mezunlarını verdi.

EĞİRDİR-MENAR’da Mezuniyet Töreni...

 

            İlçemizde 4 yıldır matematik dehaları yetiştiren Mental Aritmetik Eğitim Merkezi  (MENAR) ikinci dönem mezunlarını verdi.                                                 

            Menar Eğirdir Şubesi ikinci dönem mezunları  düzenlenen törenle başarı belgelerini aldılar.

            Yaklaşık iki buçuk eğitim dönemine tekabül eden bir eğitim ve yetenek maratonunu başarıyla tamamlayan MENAR Eğirdir’in ikinci dönem dahi öğrencileri velilerin de katılımıyla başarı belgelerini aldılar.

            İkinci dönem mezunlarını yetiştiren Eğirdir MENAR Şube Yetkilisi Mehmet Kaş törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bizim verdiğimiz eğitim çok özel. Öğrencilerimize tüm yaşamları boyunca kullanacakları ve beyinlerini tam kapasite kullanmalarını sağlayacak bir eğitim alt yapısı ve Matematik yeteneği kazandırıyoruz.” dedi. Ayrıca bu kursa katılan öğrencilerimiz; bir yetenek kazanmanın yanı sıra, sağ ve sol beyin loblarını aynı anda ve etkin olarak kullanabilmeyi de öğrenmekte, bu da dikkat eksikliğini azaltmakta ve beyin kapasitesini en üst düzeyde kullanabilmelerini sağlamaktadır. Bu durum bu yaştaki çocukların her türlü zihinsel ve fiziksel (spor, resim, müzik, el becerileri vs.) aktiviteyi öğrenmelerini kolaylaştırmaktadır ve öz güvenlerini hissedilir derecede artırmaktadır.

            Bu çok özel eğitimle; ilk okuldan itibaren tüm öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen ve adeta öğrenilmesi çok zor bir dersmiş gibi algılanan matematik dersi, bu kursa katılan öğrencilere, çok kolay ve eğlenceli bir yöntemle, severek öğrenmeyi  sağlamaktadır.”

            Mental Aritmetik eğitiminin Eğirdir için iyi bir eğitim imkanı olduğunu vurgulayan Eğirdir-Menar Şube yetkilisi Mehmet Kaş, bu çok özel matematik yeteneği ve beyin kapasitesini geliştirme eğitimi ile ülkemiz eğitimi başarısına küçükte olsa bir katkı sağladıklarını belirterek, bir başka amaçlarınında; PISA  (Ulararası Öğrenci Değerlendirme Programı) sıralamasında ülkemizin daha üst sıralara çıkmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

                        Konuşmanın ardından Matematik Dehaları  Elif Erbatur, Ayşe NurTaner, Batuhan Raşit Çelik, Mustafa Sakçalı, Ece Albayrak, Furkan Kubilay, Halil Çetin mezuniyet başarı belgelerini öğretmenleri Müge Sarpdağ’dan aldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap