Eğirdir Gölü’nün Ekosistem, Ötrofikasyon Ve Restorasyonu Bağlamında Dip Temizliği Girişimi (Bölüm:2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölü’nün Ekosistem, Ötrofikasyon Ve Restorasyonu Bağlamında Dip Temizliği Girişimi (Bölüm:2)
Haberin Tarihi: 3.12.2020 17:26:15 - Okunma Sayısı:10295 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

Eğirdir Gölü’nün Ekosistem, Ötrofikasyon Ve Restorasyonu Bağlamında Dip Temizliği Girişimi

                     DERİN ANALİZ

                               Zeki TARHAN – ANKARA

                                        BÖLÜM (2)

   Yazı dizimizin bu ikinci bölümünde; EĞİRDİR GÖLÜ’ne bütüncül bakmamız gerektiği üzerinde duracak,” bütünsel ekolojik bakış”ımızın neler  içerdiğini irdeleyeceğiz… Bu irdelemeyi yaparken de, Eğirdir Gölü ekosistemindeki sebep / sonuç ilişkilerini somuta indirgeyerek derin analizini yapacağız…

                                                  ***

     Her şeyden önce, Eğirdir Gölü’ nün; ötrofikasyon sürecini tamamladığını, oligotrofik bir Göl olmadığını, ötrofik bir Göl olduğunu, sığ göller sınıfına sokulabilen, ilerde yakıt olarak kullanılabilecek “Yer Tezeği” haline gelme eğilimi gösterecek Distrofik Göl potansiyeli taşır hale gelmek üzere!!!

                                                ***

     Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitümüz bünyesinde kurulması planlanmış, projelendirilmiş ve fiziki mekana  sahip bir LİMNOLOJİ ARAŞTIRMA MERKEZİ’nin ortadan kaldırılışını, ne yazık ki kabullenemiyoruz ve üzülüyoruz…Ne yapıp yapıp, bu projeyi hayata geçirmenin yolları bulunmalı diye düşünüyoruz. Yok olma sürecindeki Eğirdir Gölü için, LİMNOLOJİ ARAŞTIRMA MERKEZİ, bir “cankurtaran simidi” niçin olmasın?!!!

          Sayın GÖKGÖZ ve sayın Dr. CESUR’un, acilen AÇIK OTURUM’dan önce bu konu üzerine eğilmeleri, Gölümüz ve Göller Yöremiz için büyük önem arz etmektedir…

DEVAM EDECEK…

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap