6 Milyon 500 Bin Adet Fidan Toprakla Buluşma Yolculuğuna Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,6 Milyon 500 Bin Adet Fidan  Toprakla Buluşma Yolculuğuna Başladı
Haberin Tarihi: 15.12.2020 14:32:31 - Okunma Sayısı:4486 defa okundu.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde üretilen 6 Milyon 500 Bin Adet Fidan Toprakla Buluşma Yolculuğuna Başladı.

6 MİLYON 500 BİN ADET FİDAN

TOPRAKLA BULUŞMA YOLCULUĞUNA BAŞLADI

 

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde üretilen 6 Milyon 500 Bin Adet Fidan Toprakla Buluşma Yolculuğuna Başladı.

 

​Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde 2020 yılında üretilen 42 türde 6 bin 500 adet fidan, fidanlıktaki yastıklardan ayrılarak, toprakla buluşmak için yola çıkmaya başladı.

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğündeki fidan üretimi ve söküm çalışmaları yerinde inceledi. Eğirdir Fidanlık Müdürü Cumhur Gafar, Müdür Yardımcısı Sevim Özbey ve fidanlık personeli, Bölge Müdürü Refik Ulusoy'a çalışmalar ile ilgili bilgi verdiler.

Orman Bölge Müdürü Ulusoy, Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğünün ürettiği fidanlarla ülkemizin ve bölgemizin yeşillenmesine çok önemli katkı sağladığını, coronavirüs gibi olumsuzluklara rağmen 2020 yılında Sedir, Ardıç, Kızılçam, Karaçam, Lavanta vs gibi 42 türde 6 bin 500 adet fidan yetiştirildiğini, 2021 yılı içinse 8 bin 377 adet fidan yetiştirilmesinin planlandığını söyledi. Fidanların sökülmesinin, balyalanmasının, taşınmasının, dikilmesinin çok dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Ulusoy, Orman Genel Müdürlüğü olarak ülkemizin orman varlığını arttırmaya devam edeceklerini belirterek. tohumların toplanmasından, fidanların toprakla buluşmasına kadar emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti, sağlıklı, huzurlu ve başarılı çalışmalar diledi.​

        -Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap