CHP "DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"NÜ KUTLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP "DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"NÜ KUTLADI
Haberin Tarihi: 7.3.2015 15:28:00 - Okunma Sayısı:1534 defa okundu.

Hemşehrilerimiz Hacer SAYI ve Faden CESUR'a "Yılın Kadını" Plaketi Verildi

CHP "DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"NÜ KUTLADI

Hemşehrilerimiz Hacer SAYI ve Faden CESUR’a “Yılın Kadını” Plaketi Verildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğirdir İlçe Yönetim ve Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 7 Mart 2015 Cumartesi günü Derya Restaurant’ta birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenlendi.

Programa CHP İl Başkanı Senai DEMİRKOL, İl  Kadın Kolları Başkanı Havva DİNÇTÜRK, CHP Milletvekili Aday Adayları, Eğirdir CHP İlçe Başkanı Hasan İNCE, CHP Kadın Kolları Başkanı Yıldız GÜNER ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Hasan Ali İNCE “7 Haziran’da Cumhuriyetimizin geleceğimizin kurtuluşu için çok çalışıp Genel Başkanımızı Başbakan olarak görmek için hep birlikte çalışacağız.” dedi ve  Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

CHP İl Başkanı Senai DEMİRKOL ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva DİNÇTÜRK’ün konuşmalarının ardından kürsüye gelen CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız GÜNER de “CHP Eğirdir Kadın Kolları Başkanı olarak bu özel ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Davetimize iştirak ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize şahsım ve arkadaşlarım adına şükranlarımı sunarım.” İfadeleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Dünya Kadınlar Günü, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm için uygun bir zemin sağlamaktadır.

Özellikle kadına yönelik şiddetin sıkça konuşulduğu şu günlerde 8 Mart daha da fazla önem kazanmıştır.

Kadının öneminin ve değerinin farkında olanlar için, 8 Mart tarihi kadın sorunlarının ve bu sorunlara yönelik çözüm metotlarının ortaya konulabileceği çok önemli bir gün olmuştur.

Aslında bizim beklentimiz bunun sadece bir günle sınırlı kalmamasıdır.

Ama ne yazık ki ikiyüzlü bir dünyadayız. Bir yandan, kadını yücelterek, ‘toprak ana, kadın ana, cennet anaların ayağının altındadır’ deriz, diğer yandan çocuk yaşta evlendirilen, koca dayağı yiyen, en az üç çocuk doğurması beklenen ve hatta kadının dört duvar arasında tutsak olarak  yaşaması istenen bir toplum içerisinde yaşamaktayız.

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kadınların pek çok sorunu bulunmaktadır. Ülkemizde kadınlar sağlık, sosyal güvence ve eğitim imkânlarından hak ettiği ölçüde yararlanamamakta ve üretime yeterince katkıda bulunamamaktadır.

Oysa kadınlar toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır. Annelik rolüyle yeni nesillere  şekil verendir. Bu nedenle, kadına yapılan yatırım, aslında geleceğe yapılan yatırımdır.

Kadın annedir, eştir, öğretmendir. Kadın ailenin temel taşı konumundadır. Ancak bütün bu rollerinin ötesinde, duyguları, düşünceleri, ümitleri, hayalleriyle kadın bir bireydir.

Bizler her zaman ve her yerde bu mesuliyet duygusuyla hareket etmeliyiz. En önemlisi de yaptığımız işi en iyi şekilde yapmaya çalışmalıyız. Elimizi taşın altına koymayı bilmeliyiz.

Geçmişe dönüp Türkiye’ye baktığımız zaman, Anadolu kadınının, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki şahlanışlarına tanık oluruz.

Anadolu kadını gerektiğinde cepheye koşup savaşmış, gerektiğinde kağnı arabalarıyla silah taşımış, gerektiğinde yaralı askerleri sarıp sarmalamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, savaş boyunca Anadolu kadının cesaret ve fedakârlığını görmüş, onların sosyal hayatta da erkeklerle yan yana yürümesini istemiştir.

Bu nedenle, Atatürk’ün de bizden istediği gibi, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, kadınlar olarak hedefimiz daima gelişim ve ilerleme olmalıdır.

Kadınlarımız erkeklerden daha çok aydın, daha çok verimli ve daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar.

Bizler kadınlarımızın erkeklerin gölgesinde kalmasını istemiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz.

Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak, kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz.

Unutmayınız! Biz kadınlar beşik sallayan ellerimiz birleşince dünyayı sallarız. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur.

Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, kadınlarımızın sorunlarını değil, başarılarını konuşacağımız nice 8 Mart’larda buluşmak ümidiyle hepinizi sevgiyle selamlıyorum.”

Daha sonra Yılın Kadını seçilen hemşehrilerimiz Hacer SAYI’ya CHP İl Başkanı Senai DEMİRKOL tarafından, Faden CESUR’a da ADD Isparta Gül Şube Başkanı Batuhan Güldiken tarafından plaket takdim edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap