EĞİRDİR MYO AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİNİN ULUSLARARASI ÇAPTA BÜYÜK BAŞARISI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MYO AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİNİN ULUSLARARASI ÇAPTA BÜYÜK BAŞARISI
Haberin Tarihi: 9.3.2015 09:38:00 - Okunma Sayısı:2131 defa okundu.

"Üniversite Düzey Okullar İçin Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı" kategorisinde Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden Yaşar Kemal AKÇA 1. olarak altın madalya, Cantürk ÇETİN 3. olarak bronz madalya kazandılar.

EĞİRDİR MYO AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİNİN ULUSLARARASI ÇAPTA BÜYÜK BAŞARISI

 

            13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen, 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 yarışmacı aşçının katıldığı gastronomi festivalinde, “Üniversite Düzey Okullar İçin Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı” kategorisinde Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden Yaşar Kemal AKÇA 1. olarak altın madalya, Cantürk ÇETİN 3. olarak bronz madalya kazandılar. “Üniversite Düzey Okullar İçin Öğrenci Aşçı - Ana Yemek Yarışması”nda ise Ali ALKAN Merit madalya kazandı.                                               

            Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışması hüviyetini taşıyor.

            Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılan yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahipleri oldular.

            Eğirdir Meslek Yüksekokulu Yönetimi alınan başarılı sonuçtan memnuniyet duyduklarını belirterek “öğrencilerimizi kutlar, Eğirdir  Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” şeklinde açıklamada bulundular.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap