Ahmet Özgüneşli'ye Ceza...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ahmet Özgüneşli'ye Ceza...
Haberin Tarihi: 21.1.2021 17:57:50 - Okunma Sayısı:2113 defa okundu.

Eğirdir ismini kullanarak açtığı sosyal medya sayfasında, gerçek dışı söylemleri sanki gerçekmiş gibi yazıp paylaşan Ahmet Özgüneşli, 10 Ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

AHMET ÖZGÜNEŞLİ'YE CEZA...

Sosyal medya mecraları sayesinde her biri birer medya organına dönüşen profiller, zaman zaman doğru olmayan, doğruluğu teyit edilmeyen iddiaları gerçekmiş gibi paylaşıyor. Yani sosyal medya platformlarında doğru ile yalanın ayırt edilmesi oldukça güçleşti.

Eğirdir ismini kullanarak açtığı sosyal medya sayfasında, gerçek dışı söylemleri  sanki gerçekmiş gibi yazıp paylaşan Ahmet Özgüneşli, Abdullah Kemal Sinan'a karşı "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işlediğinden 10 Ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanık hakkında hükmolunan kısa süreli hapis cezasının sanığın sosyal ve ekonomik durumu, kişiliği, suçun işlenmesindeki özellikler nazara alınarak takdiren TCK'nın 50/1-a bendinde düzenlenen Adli para cezasına çevrilmesine ve 13 bin 500 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.  

Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesi, suçun işleniş şekli, suçta kullanılan araç, suçun işlendiği yer ve zaman, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, sanığın kastının yoğunluğu ve sanığın amaç ve saikini nazara alarak suçun alt sınırı olan 3 ay hapis cezasına teşdiden 10 ay hapis cezasına karar vermiştir. Ayrıca sanığın suç işlemeye müsait uslanmaz kişiliği, yargılama sürecindeki savunma ve anlatımları da gözetildiğinde maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engellemeye, mahkemeyi yanıtlamaya, yargılamayı sürüncemede bırakmaya yönelik çaba içerisine girdiğinin açıkça anlaşılması, eyleminden pişmanlık duymaması, verilecek cezanın dahi üzerinde uslandırıcı etkiye sahip olamayacağı yönünde kanaat oluşması nedeniyle TCK 62'nci maddesinin sanık hakkında uygulanmasına takdiren yer olmadığına da hükmedilmiştir. Ayrıca sanığın incelenen adli sicil kaydında kasıtlı suça ilişkin kararın olması nedeniyle hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına da karar verilmiştir. Karara karşı sanığın istinaf kanun yoluna başvurma hakkı bulunmaktadır.

-Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap