250 KG KEREVİT CANLI OLARAK GÖLE İADE EDİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,250 KG KEREVİT CANLI OLARAK GÖLE İADE EDİLDİ
Haberin Tarihi: 13.2.2021 23:38:46 - Okunma Sayısı:3891 defa okundu.

Eğirdir Gölü’nde yapılan denetimde, Gelendost Balıkçı Evleri mevkiinde tespit edilen ve kaçak avcılıkta kullanılan sahipsiz 230 adet kerevit pinterine el konuldu

250 KG KEREVİT CANLI OLARAK GÖLE İADE EDİLDİ
Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından 13.02.2021 Cumartesi günü Eğirdir Gölü’nde yapılan denetimde, Gelendost Balıkçı Evleri mevkiinde tespit edilen ve kaçak avcılıkta kullanılan sahipsiz 230 adet kerevit pinterine 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği el konulurken pinterlerden çıkan kerevitler de canlı olarak göle iade edildi.
 Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk AKÇİMEN, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizde kerevit üretiminde ilk sırada yer alan ve ülkemizdeki üretiminin önemli bir çoğunluğunun karşılandığı Eğirdir Gölü’nde tatlı su istakozu olarak da bilinen kerevit, gölde faaliyet gösteren balıkçılarımızın su ürünü olarak temel geçim kaynağıdır ve tamamı ihraç edilmektedir. Gölde 1 Kasım-30 Haziran arasında kerevitin avlanması ile birlikte nakli ve pazarlanması da yasaktır. Gölde kerevit  popülasyonlarının korunması, üremelerine imkan tanınması ve avcılığının sürdürülebilir olması adına, Sayın Valimizin tensipleriyle görevlendirilen personellerce oluşturulan Su Ürünleri Kontrol ekibimiz Sayın Kaymakamımızın destekleriyle içinde yaşadığımız pandemi sürecine rağmen yasağın başladığı 3,5 aylık süre zarfında hafta içi hafta sonu demeden ihbarları değerlendirmekte ve kaçak avcılıkla mücadelesini kararlılıkla yürütmektedir. Ama ne yazık ki halen yapılan denetimlerde üreme döneminde yer alan yumurtalı kerevitlerin avlanılmasında ısrar edildiği el konulan kerevit pinterlerinden anlaşılmaktadır. Gölde faaliyet gösteren kooperatiflerimizin ve balıkçılarımızın tespit ettikleri kaçak avcılık girişimlerini İlçe Müdürlüğümüze bildirmeleri kaçak avcılığın önlenmesi adına son derece önem arz etmektedir. Su ürünleri kontrol ekibimizin kaçak avcılıkla mücadelesi bundan sonraki süreçte de kararlılıkla devam edecektir.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap