‘YORUM DEFTERİ’ ÖĞRENCİLERE DAĞITILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,‘YORUM DEFTERİ’ ÖĞRENCİLERE DAĞITILDI
Haberin Tarihi: 15.2.2021 16:17:11 - Okunma Sayısı:3717 defa okundu.

"Öğretmenlerimle Oku-yorum” Projesinin defter dağıtım töreni bugün Eğirdir Yukarıgökdere Köyü Mustafa Köklü Ortaokulunda gerçekleşti.

‘YORUM DEFTERİ’ ÖĞRENCİLERE DAĞITILDI

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik "Öğretmenlerimle Oku-yorum” Projesi başlattı."Bir Kitap da Sen Gönder" sloganıyla gerçekleşecek olan proje sonunda öğrenciler ödüllendirilecek, seçilen kitapların yazarları ile “okur-yazar buluşmaları” planlanacak, öğrencilerin yazarlarla söyleşi yapmaları sağlanacak.

"Öğretmenlerimle Oku-yorum” Projesinin defter dağıtım töreni bugün Eğirdir Yukarıgökdere Köyü Mustafa Köklü Ortaokulunda gerçekleşti. Törene; Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

2020-2021 eğitim öğretim yılının 2. döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü köy okullarında açılması sebebiyle Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yorum Defteri Yukarıgökdere Köyü Mustafa Köklü Ortaokulu 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

Defter dağıtım töreninde sınıflara giren Kaymakam Adem Çelik ve beraberindekiler, öğrencilerle ilk önce kısa bir sohbet ettiler. Pandemi kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizen Kaymakam Çelik, ‘Öncelikle 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi hepimize hayırlı uğurlu olsun. Korana virüs gerek Türkiye’yi, gerekse bütün dünyayı ciddi anlamda etkiledi.  Eğitim öğretimde de bir takım aksaklıklara sebebiyet verdi. Bugün daha iyi şartlardayız.  Bugün itibariyle köy okullarımızda eğitimlerimiz başladı. Özellikle, maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat edelim. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. Kaymakam Adem Çelik ‘Okulu özlediniz mi? sorusu üzerine, bütün öğrenciler okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini çok özlediklerini belirttiler.

“Sanaldan uzaklaşıp, kitaplara sarılacağız…”

"Öğretmenlerimle Oku-yorum” Projesi hakkında öğrencilere bilgi veren Kaymakam Adem Çelik, “Bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesi olan "Öğretmenlerimle Oku-yorum” Projesinin startını veriyoruz. Biliyorsunuz ki daha fazla kitap okumamız gerekiyor. Sanal dünya bizleri öyle bir hapis ediyor ki; Bilgisayarlar, tabletler maalesef kitaplar bazen ikinci planda kalabiliyor. Bunun böyle olması bizleri de çok üzüyor. O yüzden biz yeniden kitaplara sarılacağız. Sanaldan uzaklaşacağız. O sayfalarda bilgi birikimlerinizi arttıracağız. Hayal gücümüzü ufkumuzu genişleteceğiz. Bu projede 1000 öğrenci 10 dersten 10 bin kitap okuyacak” dedi.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ise; “ Öncelikle ikinci dönemimiz hayırlı uğurlu olsun. Hepinize başarılar diliyorum. Biz öğretmenlerimle okuyorum, çiziyorum, yazıyorum diye bir proje başlattık. Bu proje için her branştan 10 tane ders seçtik. Okuduğunuz kitapları bu defterlerimize not edeceksiniz. Öğretmenleriniz de bu kitapları alıp değerlendirecek. Haziran ayında bir yarışma olacak. Dereceye giren öğrencilerimize ilçe çapında ödül vereceğiz. Öğretmenlerimiz de bu kitapları okuyacak. Sizlere şimdiden iyi okumalar diliyorum” dedi.

Yılmaz: “Yeme- içme nasıl bir ihtiyaçsa, Kitap okumakta bir ihtiyaç”

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz da törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek; “Bu proje tamamen öğrencilerimizin okumaları için hazırlanmış bir proje. Çocuklara tavsiyemiz hayatları boyunca kitap okusunlar. Yemek içmek nasıl bir ihtiyaçsa, kitap okumak ta bir ihtiyaç. Yeni nesil sorular genelde okumaya, anlamaya yönelik sorular. Kelime hazneniz çok çok gelişmesi gerekiyor. Çok faydalı bir proje, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Yorum Defteri öğrencilere dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, ‘Yorum Defteri’nin Eğirdir merkez, köy ve kasabada öğrenim gören 5,6 ve 7. Sınıf öğrencilerine en kısa zamanda ulaştırılacağını belirtti.

Proje sonunda en çok kitap okuyarak birinci olan öğrenciye bisiklet, ikinciye tablet, üçüncüye ise akıllı saat hediye edilecek.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap