Eğirdir'de Eğitim Öğretim !!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Eğitim Öğretim !!!
Haberin Tarihi: 24.2.2021 16:17:45 - Okunma Sayısı:4978 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

EĞİRDİR'DE EĞİTİM ÖĞRETİM !!!

Havva MUTLUCAN

Eğirdir Isparta'mızın inci konumunda doğal güzelliğiyle süslü şirin bir ilçedir.

 İl Merkezine yakın Konya Ana yolu üzerinde olması, günün değişik zamanlarında farklı renkler alan, gün batımında seyrine doyum olmayan, içme suyu, tarım vb. amaçlarla da hizmet veren Eğirdir Gölü'nün kenarında kurulmuş olması ve aynı zamanda elma üretim - pazarlamada Türkiye'de sayılır bir konumda olması ilçemizin değerine değer katmaktadır. Hatta öyle ki; ilçemiz nüfusunun azalmasına rağmen konut, dükkan kiraları ve fiyatları Isparta Merkez'den geri kalmamaktadır.

Gel gelelim Eğirdir'imizde Eğitim konusunda yıllardır söylenen Fen Lisesi, Proje okulları kurulması gibi konular hep dilde kalmıştır.

Eğirdir'de ikamet eden bir vatandaş olarak söylüyorum, bunun en büyük sebebi maalesef  (İstisnalar hariç) Milliyetçilik duygularımızın biraz az olması ve "bana ne"ci olmamızdır diyebilirim. Neden derseniz...  Diyelim ki bir okul için arsa ve binasının yapılmasına ihtiyaç var. Eğirdir'li varlıklı iş adamlarımızdan yardım talep edilse kısa cevap (istisnalar hariç) "devlet yapsın", "bizim vergiler ne oluyor" ya da "benimle mi kazandınız" gibi söylemlerle karşılaşırsınız. Nedeni ise zaten bu vatandaşlarımızın çoğunun çocuklarının ilçemizde eğitim görmemesidir.

Nasıl oluyor derseniz... Varlıklı vatandaşlarımız çocuklarının daha iyi eğitim alabilmeleri için işyerlerini değil evlerini Isparta Merkeze taşıyıp çocuklarına sıkıntı olmasın diye kendileri gidip gelmektedir.

Veya ikinci seçenek; çocuklarını servisle İlimiz Merkezindeki eğitim gördükleri okullara göndermektedirler.

Ben vatandaş olarak iddia ediyorum; Bizim Eğirdir'de en az 100 (yüz) iş adamımız tüm donanımlarıyla okul yaptırabilecek güçteler. Ama "ilçemizde okul yapımı işini devlet baba yapsın. Zaten benim çocuğum eğitimini daha donanımlı, daha profesyonel kadrosunun bulunduğu özel okulda alıyor" düşüncesi hakimdir.

Gerçekten Eğirdir'i seven, Eğirdir için elini taşın altına koyan büyüklerimiz (işadamlarımız) gayret etselerdi, İlçemizdeki tek özel okul olan Özel Büyük Başarı Ortaokulunun il merkezine taşınmaması için çaba sarf edilirdi. Ama kime ne ki adamlar taşındı gitti.

Bu işten kaybeden kim? diye sorarsanız tabii ki Eğirdir'deki çarşı merkezindeki tüm esnaf.

Kazanan kim diye sorarsanız. Onu da büyüklerimiz daha iyi bilir.

Saygılarımla....! (23.02.2021)

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    24.2.2021 22:21:21
    Tebrikler Memleket sever tam bir Eğirdirli olarak ççok güzel dile getirmişsin Havvacığım
Yorum Yap