EĞİRDİR'DE ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR KUTLAMA...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR KUTLAMA...
Haberin Tarihi: 19.3.2015 10:21:00 - Okunma Sayısı:2462 defa okundu.

Tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü dün Eğirdir Anadolu İmam Hatip Okulu tarafından düzenlenen programla kutlandı.

EĞİRDİR’DE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR KUTLAMA...

 

            Tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dün Eğirdir Anadolu İmam Hatip Okulu tarafından düzenlenen programla kutlandı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik öğretmenlerinden İbrahim Türker yaptı. Türker “Çanakkale Ruhu”nu anlatan konuşmasında şunları söyledi:
 

            “Tarihin, eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanıdır. Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci, en büyük zenginliğimiz ve en büyük gücümüzdür.

            Millet olarak yokluk içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten bu sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı, dün olduğu gibi bugün de işte bu ruh ve inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biridir.

            Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Hiçbir cephe, hiçbir savaş Çanakkale kadar tarihin akışını bütünüyle değiştirmemiştir. Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları bünyesinde barındırmaktadır.

            Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiştir. Vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğidir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünmeden verilebileceğinin göstergesidir.

            Bugün bu ülkede yaşayan herkes, özgürlüğünü şehitlerimize borçludur. Toprağın her bir karışı, Mehmet Akif Ersoy’un “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” mısrasında ifade ettiği üzere, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Millet olarak nereden geldiğimizi, hangi badirelerden kurtulduğumuzu unutmadan çağla kuşanmak durumundayız. Köklerimizden koptuğumuzda, bizi ayakta tutacak besleyici kaynaktan koptuğumuzu da bilmek durumundayız. Milletçe Çanakkale Ruhunu kavramaya, kuşanmağa muhtacız. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatıdır.

            Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.”

            Daha sonra Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanan “Çanakkale Ruhu” adlı sunu, Piyade Albay Tamer Yaman tarafından yapıldı.

            Program Okul öğrencilerinden Yunus Fidan’ın okuduğu “Çanakkale Mahşerinde” isimli şiir ile devam etti.

            Eğirdir Anadolu İmam Hatip Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale Oratoryosu” ve Muhammed Emre Kaya’nın seslendirdiği “Dur Yolcu” isimli şiir izleyenleri duygulandırırken “Mevzide İki Asker” adlı tiyatro oyunu da büyük beğeni ile izlendi.

            Eğirdir Anadolu İmam Hatip Okulu öğrencilerinin seslendirdiği “Alay Marşı” ve “Çanakkale Türküsü”nün ardından İrfan Kaynak Ortaokulu öğrencilerinin Tahir Sarı yönetiminde hazırlamış olduğu şiirli zeybek gösterisi de programa ayrı bir renk kattı. Muhammed Ali Topaloğlu ve Rabia Kara’nın seslendirdiği şiirler izleyenler arasında duygu seli oluşmasına neden oldu.

            Eğirdir Anadolu İmam Hatip Okulu tarafından Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda düzenlenen Anma Programı ödül töreni ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap