"Başarıya Giden Yol"Konferansına Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Başarıya Giden Yol"Konferansına Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi...
Haberin Tarihi: 21.3.2015 09:37:00 - Okunma Sayısı:4228 defa okundu.

Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Kariyer Günleri kapsamında bütün Lise öğrencilerinin katılımıyla "Başarıya Giden Yol" konulu bir konferans düzenlendi.

“Başarıya Giden Yol” Konferansına Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi…

 

            Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Kariyer Günleri kapsamında bütün Lise öğrencilerinin katılımıyla “Başarıya Giden Yol” konulu bir konferans düzenlendi.

            Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ali Erkan Kavaklı, öğrencilere “Başarıya Giden Yol” konulu konferansını başarı örnekleriyle anlattı. Kavaklı, öğrencilere seslenerek: “Eğer saygı görmek istiyorsanız, ezilmek istemiyorsanız çok çalışmanız lazım. Eğer başarılı olamazsanız her zaman paspas olursunuz…” sözleriyle uyarılarda bulundu.

            Dün saat 14.00’de düzenlenen konferansa Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Semra Güngörmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Şube Müdürleri Abdürrahim Tan ve Yüksel Şahin, İlçe Müftüsü Sacit Ekerim, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda, Yenimahalle Cami Müezzini Mehmet Bağcı, Furkan suresinin 71 ve 77’nci ayetini okudu.

            Daha sonra bir açılış konuşması yapan Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Celyan da “Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisemizin hazırlamış olduğu kariyer günleri kapsamında Başarıya Giden yol isimli konferansı düzenledik. Bu konferans çok önemli. Hayatımıza yön verecek bir konferans. Hepinizin can kulağıyla dinlemenizi istiyorum. Hocamıza da ilçemize geldiği için, konferans verdiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

            Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ali Erkan Kavaklı’nın özgeçmişinin okunmasının ardından Kavaklı konferansına geçti. Gençlere sık sık uyarılarda bulunan Kavaklı: “Sizinle bugün başarıya götüren yol üzerinde konuşup, sohbet edeceğiz. Başarıyı 10 adımla belirleyeceğiz. Bugün bu yaşlarda doğru kararlar verirseniz çok iyi yerlere gelirsiniz. Burada gördüğünüz bu kişiler doğru kararlar verip, öğretmen, müdür olmuşlar. Yarın bu koltuklara sizler oturacaksınız. Eğer saygı görmek istiyorsanız, ezilmek istemiyorsanız çok çalışmanız lazım. Eğer bunları yapamazsanız, hayatı ot gibi, boş insan olarak yaşarsınız ve her zaman paspas olmaya mahrum kalırsınız…” dedi.
 

            Kavaklı daha sonra “Başarıya Giden Yol” konulu konferansını örnekler vererek tamamladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap