Eğirdir’de Belediye Seçimleri Ve Seçim Sonrası Muhalefetin Tavrı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’de Belediye Seçimleri Ve Seçim Sonrası Muhalefetin Tavrı
Haberin Tarihi: 16.3.2021 17:54:31 - Okunma Sayısı:5224 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

EĞİRDİR’DE BELEDİYE SEÇİMLERİ VE SEÇİM SONRASI MUHALEFETİN TAVRI

             Eğirdir’de Belediye Başkanlığı seçimleri çok hızlı, hareketli, bazen neşeli bazen ufak tefek de olsa kapışmalı geçer. Seçimlere yaklaşık 1 yıl kala hazırlıklar başlar. Altı ay kala partililer tarafından kadrolar kurulur, görevlendirmeler yapılır derken son 1 ay kala artık mahalle – ev - kahve toplantıları birbirini takip eder.

            Genelde, önceki seçimde parti içerisinde aktif görev alan partililerden bir kısmı bir daha ki seçimlerde pek görülmezler. Nedeni ise ya çoğu zaman kişisel işlerini yaptıramamaları ya da teşkilat görevlilerince yeterince ilgilenilmemesi veya seçim arifesinde vatandaşa verilen sözlerin pek tutulmaması bu kişileri rahatsız edebiliyor olması, Son sebep olarak da kişinin sağlık problemlerini gösterebiliriz.

            Her seçimde partilere yeni yüzler katılır. Zaten demokrasi dediğimiz bu değil mi? “Birileri gelir birileri gider” anlayışı ama mutlaka bu bayrak taşınmalıdır. Seçim süresince siyasi partiler teşkilatlarındaki kişilere mahalle ve mevkisine göre iş paylaşımı yapar. O partinin fanatiklerine pek gidilmez. Çünkü onlar zaten atalarımızın tabiriyle “Çantada kekliktir”. Daha çok kararsızlara veya önceki seçimlerde verilen sözlerin tutulmadığı küskünlere ağırlık verilir.

            Hatta öyle bir duruma gelir ki görevlendirmeler birebir yapılır. Falan kişiye gidin sorununu dinleyin biz kazanırsak sizin işiniz “Kanunlar Çerçevesinde” olmuş bilin ama bizim de şartımız ise  partimize oy vermeniz denir.

            Oy kullanma gününün bir önceki akşamı partililer mahalle mahalle görevlendirilir. Partililerin gece boyunca nöbet tuttukları söylenir. Neden böyle yapılır derseniz oralar bize biraz karanlık….!

            Seçim günü partililerce şık elbiseler giyilir, traş vb. konularda daha titiz davranılarak sandıklara gidilir, bütün sandıklar sırasıyla ziyaret ve kontrol edilir. İlçemizde seçim günü pek olay olduğu görülmez.

            Akşam saatlerinde artık heyecan doruktadır, kalp atışları hızlanır. Cep telefonları ve son seçimde görüldüğü gibi sosyal medya bu saatlerde çok yoğun çalışmaya başlar. Sandık sandık partideki görevlilere oy oranları sorulur, nabız an ve an takip edilir.

            İlçemiz fazla kalabalık olmadığından tahminen 3-4 saat içerisinde oy sayımı sonuçlanır.  Kazanan parti lideri partililerle Belediye Binası önüne gelerek teşekkür konuşması yapar. Burada en dikkat çekici ve önemli olan seçilen Belediye Başkanının “Parti rozetini çıkararak” ilçemizde ikamet eden tüm vatandaşların başkanıyım demesidir! Ne kadar inandırıcıdır bilemem siz karar verin..!

            Diğer partililerde ellerinden geleni yapmışlardır ama olmamıştır. Onlar da evlerinin yolunu tutar ve bir süre çarşı merkezinde pek görünmezler.

            Artık siyaset / seçim bitmiştir, şimdi çalışma vaktidir. Halkımız seçimini yaptı. Demokrasinin gereği kendine yakın gördüğü adaya oyunu verdi.

            Fakat ilçemizde benim en çok dikkatimi çeken konulardan birisi, seçim bitti iş bitti mantığıdır!  Neden derseniz bunu şu anlamda söylüyorum;

            Hangi Belediye Başkanı olursa olsun yeni seçilen Başkan görev süresi boyunca diğer partilerden (muhalefetten) bir daha ki seçime kadar hiçbir şekilde eleştiri almazlar. Muhalefetteki partililer ellerini ayaklarını Eğirdir Meselelerinden tamamen çeker.

            Kendisini destekleyen (oy veren) insanlara da ne haksızlık yapılmış olursa olsun arkalarında durmazlar. Bir “basın açıklaması” yapılmasına dahi gerek duyulmaz. Ondan sonra da deniliyor ki Eğirdir’de siyaset belli kişilerce yapılıyor. Ne yapsın vatandaş koşturmuş koşuşturmuş gecesini gündüzünü katmış ama partisi kazanamamış.

            Niye sahip çıkılmaz partilisine! Bir defasında kulak misafiri olmuştum (seçimi kazanamayan Belediye Başkanı adayı) ne yapalım arkadaş hepimiz Eğirdir’liyiz Eğirdir küçük yer ne diyelim, tabiri bana garip gelmişti. “Sanki bana dokunmayan …………. Bin yıl yaşasın”

            Son sözüm şu olsun; Eğirdir’de muhalefet görevini neden yeterince yapmaz köşesine çekilir anlamış değilim. Şimdi bazıları diyecek ki Türkiye’de yeterli muhalefet var mı? Onu da büyüklerimiz karar versin.

Saygılarımla 15/03/2021                                                                                        

- Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.3.2021 22:00:16
    Kalemine sağlık. Yerinde tespit olmuş.
Yorum Yap