51. Kütüphane Haftası Isparta'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,51. Kütüphane Haftası Isparta'da Çeşitli Etkinliklerle  Kutlandı...
Haberin Tarihi: 6.4.2015 09:17:00 - Okunma Sayısı:2757 defa okundu.

"Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler" Temalı 51. Kütüphaneler Haftası Isparta'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

51. Kütüphane Haftası Isparta’da Çeşitli Etkinliklerle  Kutlandı...

 

            “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler” Temalı 51. Kütüphaneler Haftası Isparta’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

            30 Mart 2015 Pazartesi günü Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı HANLIOĞLU, İl Kültür ve Turizm Müdürü Servet OLPAK,  Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli KAYACAN, kamu kurum müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen açılış programı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Aziz Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Mehmet GÜRDAL yaptı.

             Program İlimizde görev yapmakta olan müzik öğretmenlerinden oluşan topluluk tarafından güzel bir Türkü ziyafeti sunuldu.

            EN ÇOK OKUYANLARA ÖDÜL

            Her yıl düzenlenen Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, İlimiz Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi tarafından artık geleneksel hale gelen, “en çok okuyan” başlığı altında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Otomasyon Sistemi üzerinden tespit edilen, 2014 yılının 22 bin üyesi arasında en çok okuyan çocuk, genç ve yetişkin okurlara ödülleri verildi.

            Çocuk Gurubunda, 192 kitap okuyan Yılmaz Şener İlk Öğretim Okulu Öğrencisi Aleyna KAYA’ya, Genç Gurubunda, 115 kitap okuyan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Zeynep ERASLAN’a, Yetişkin Gurubunda, 652 kitap okuyan Erol SÖNMEZ’e ödülleri Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı HANLIOĞLU tarafından takdim edildi.

    KİTAP SERGİSİ

            1. Katta hizmet vermekte olan Isparta Merkez Çocuk Kütüphanesinde, Kütüphane Kitaplarından oluşan Kitap Sergisinin ve ardından giriş katında hizmet vermekte olan Güzel Sanatlar Sergi Salonundaki Sergisinin açılışı yapıldı.

            PANEL

            31 Mart 2015 Salı günü “Okumak-Edebiyat Bağlamında Kütüphane” temalı Panel düzenlendi.

            Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen paneli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet YILDIRIM yönetirken;

            Panelistler olarak katılan Gülkent Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Erdal KAYA "Neden Okumalıyız", Süleyman Demirel Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni  Arzu ÖZDEMİR "Okuma Hayatında Kütüphanenin Önemi", ŞAİK Lisesi Okul  Müdürü, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Halil GÖÇER "Fark Var", Gülkent Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine GÜLTEKİN "Okuma-Yazma İlişkisi", Gülkent Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Arzu DEDE "Kitabı Yaşamak" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

            MASAL SAATİ

            1 Nisan 2015 Çarşamba günü Isparta Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Çocuk Bölümü’nde Saat 10.30’da Isparta Kız Meslek Lisesi tarafından Masal Saati programı düzenlendi.

            2 Nisan 2015 Perşembe günü okullarda bilgilendirme toplantıları yapıldı. Kütüphaneci Sümeyye AYDOĞMUŞ, öğrencilere kütüphane hakkında bilgiler verdi.

            FİLM GÖSTERİMİ

            3 Nisan 2015 Cuma günü Yönetmenliğini Yeşim Sezgin’in yaptığı “Çanakkale 1915” isimli film gösterimi gerçekleştirildi.

            Ayrıca hafta boyunca Isparta İl Halk Kütüphanesi’ne gelen öğrenci gruplarına İl Halk Kütüphanesinin tanıtımı yapıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap