Eğirdir, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali'ne Hazır...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali'ne Hazır...
Haberin Tarihi: 16.4.2015 17:08:00 - Okunma Sayısı:4040 defa okundu.

23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali 21- 25 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Eğirdir, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali’ne Hazır…

 

23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali 21- 25 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

            Çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak, çocuklarımızda yabancı dil farkındalığı oluşturmak, Türk Kültürünü en iyi şekilde tanıtmak, Eğirdir’in Uluslararası tanıtımına katkı yapmak, Dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali  bu yıl 21-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

            7 ülkeden 278 öğrencinin katılımı ile uluslararası düzeyde düzenlenecek olan etkinlikler, 21 ile 25 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği ve Uluslararası Uçurtma Şenliği şeklinde olacak.

            Eğirdir Belediyesinin sponsorluğunda, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali’ne; Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Hindistan, Makedonya,  Ukrayna, Romanya olmak üzere toplam 8 ülkeden 278 öğrencinin katılması bekleniyor.

            Festivalin tanıtım toplantısı bugün  saat 13.00’de Eğirdir Turan Yazgan Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlendi.

            Toplantıya Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Şube Müdürü Yalçın Karakaya, görevli okul müdürleri, öğretmenler ve basın mensupları katıldılar.

            Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali programının akışı ile ilgili bir sunum yaptı. Festival için hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Keş, sözlerinin sonunda Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e ve diğer kurumlara teşekkür etti.

            Festival Programı:

            İki  ayaklı olarak gerçekleştirilmesi planlanan festival 21 Nisan 2015 Salı günü yabancı öğrenciler ilçemize teşrif edecekler.

            22 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 9:00’da  Mavigöl Otel’de kahvaltı, tanışma ve hediyeleşme töreni yapılacak.

            23 Nisan 2015 Perşembe günü saat 9:00’da bütün öğrencilerin katılımı ile Atatürk Anıtına çelenk sunulacak.  Daha sonra Kale Meydanı önünde ilçemize gelen ülkeler gösterilerini sergileyecekler.

            24 Nisan 2015 Cuma günü ise Saat:13:00’de Sorkuncak Köyünde Uluslararası Uçurtma Şenliği yapılacak.

            Festival, 24 Nisan 2015 Cuma günü saat 20:00’de Altınkum Düğün Salonunda Gala finali ile sona erecek.

            Öğrenciler ilçemizden 25 Nisan 2015 Cumartesi günü ayrılacaklar.

            Hindistan grubunu Atatürk İlkokulu, Azerbaycan grubunu Süleyman Demirel İlkokulu, Ukrayna Grubunu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Kırgızistan Grubunu Bağlar İlkokulu, Makedonya Grubunu Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu, Romanya Grubunu Mustafa Çetinkaya İlkokulu, Gürcistan Grubunu Süleyman Demirel İlkokulu, Türkiye grubunu ise İrfan Kaynak ilkokulu misafir edecekler ve her ülke kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacaklar.

 

Yabancı Öğrenciler Köy Okullarına da Gidecekler…

            23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Festivali etkinlikleri çerçevesinde ilçemize gelen yabancı öğrenciler ilçemiz köy okullarının da misafirleri olacaklar.

            23 Nisan töreni bitiminde Azerbaycan ve Makedonya grubu Sarıidris İlkokuluna, Hindistan ve Kırgızistan Y.Gökdere İlkokuluna, Ukrayna ve Romanya Barla     İlkokuluna, Türkiye ve Gürcistan Sorkuncak İlkokuluna gidip oralarda da gösteri yapacaklar.

            Belediye olarak bu tür organizasyonlara her zaman hazır olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Şengöl: “23 Nisan Atatürk’ümüzün çocuklara armağan ettiği bir bayram. Eğirdir’imizde uluslararası yapılan çocuk festivalinin 3’ncüsünü kutlayacağız. Belediye olarak her şeye hazırız. Hepinize sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

            Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz ise: “Festival için artık son haftaya girmiş bulunmaktayız. Hepimiz çok heyecanlıyız. İnanıyorum ki bu ekip yine başarılı çalışmalar yapacak. Bu organizasyonun sürekli yapılması Eğirdir’in tanıtımı için çok önemli. Eğirdir’in prestiji her geçen gün artıyor. Bu yıl yine Triatlon yarışları uluslararası düzeyde yapılacak. Bu da çok sevindirici bir durum. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz de Kaymakamlık olarak her şeye hazırız” dedi.

            Konuşmaların ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap