Eğirdir'de 23 Nisan Coşkusu Başladı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de 23 Nisan Coşkusu Başladı...
Haberin Tarihi: 22.4.2015 16:59:00 - Okunma Sayısı:1893 defa okundu.

Uluslarası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali bu yıl 21- 25 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

          Eğirdir’de 23 Nisan Coşkusu Başladı…

 

Uluslarası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali bu yıl 21- 25 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

          Eğirdir Belediyesinin sponsorluğunda, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali’ne katılmak üzere Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Hindistan, Makedonya, Ukrayna, Romanya olmak üzere toplam 8 ülkeden 278 öğrenci Eğirdir’e geldi.

          23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95’nci yılı dolayısıyla bu yıl ilçemizde üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali’nin heyecanı başladı.            

          Bugün saat 9:30’da Eğirdir Mavigöl Otel’de tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ülkelerini temsil etmek için seçilen ikişer öğrenciye Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş hediye takdim ettiler. Daha sonra yabancı öğrenciler de ülkelerinden getirmiş oldukları hediyeleri takdim ettiler.

          Tanışma toplantısında ilk önce ilçe protokolü tanıtıldı. Daha sonra Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş ilçemize gelen öğrenciler ve grup liderlerine hitaben birer konuşma yaptılar.

          Yabancı öğrencileri ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden İlçe Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz: “Sizleri Eğirdir’de görmekten, ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Bu yıl 3’ncü buluşmamız, Dünya kardeşliğine atılan bir harç olacak. Dünya barışına katkı sağlıyorsunuz. Hepiniz ilçemize hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

          Çocuk sevgisini her yerde gösteren ve bir çocuk gördüğünde hemen onu öpücüklere boğan Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise: “Allah, ilçemizi özenerek kurmuş. Bizler mümkün olduğunca çeşitli takılarla bütün dünyaya ilçemizi sergilemeyi prensip edindik. Sizleri birer inci, elmaslar olarak görüyoruz. Eğirdir’de olmanız çok güzel. Sizler bizim başımızın tacısınız. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var. Hepinizi kardeşimiz gibi görüyoruz. Burada keyifli bir 3-4 gün geçirmenizi diliyorum. Sizleri çok seviyoruz” dedi.
 

          Son olarak bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş ise “Sevgili misafirlerimiz davetimizi kırmayarak güzel Eğirdirimizi teşriflendirdiğiniz  için hepinize teşekkür ediyorum.  Sizler inşallah dünyaya barış sağlarsınız. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

 

          Tanışma partisinde ilçemize gelen yabancı öğrenciler ve grup liderleri de birer konuşma yaptılar. Bütün ülkeler Eğirdir’de bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini belirterek, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdiler.
 

          Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap