KAÇAK AVCILIK YAPAN ŞAHSA 5 BİN 455 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAÇAK AVCILIK YAPAN ŞAHSA 5 BİN 455 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ
Haberin Tarihi: 3.5.2021 09:48:40 - Okunma Sayısı:1357 defa okundu.

Eğirdir Gölünde yapılan uygulamada kaçak avcılık yapan bir şahsa 5 bin 455 lira para cezası uygulandı.

KAÇAK AVCILIK YAPAN ŞAHSA 5 BİN 455 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Eğirdir’de yasağa rağmen balık avlayanlara göz açtırılmıyor. Eğirdir Gölünde yapılan uygulamada kaçak avcılık yapan bir şahsa 5 bin 455 lira para cezası uygulandı.

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, sürdürülebilir avcılığın temin edilmesi ve balık popülasyonunun korunması için Eğirdir Gölünde av yasağı devam ediyor.  

Senirkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 02.05.2021 Pazar günü Büyükkabacada yapılan görev esnasında Volkswagen Marka araç içerisinde balık tespiti üzerine İlçe Müdürlüğü Su ürünleri ekipleri ile irtibata geçilmiş ve şüpheli araçta müşterek yapılan denetimde, Eğirdir Gölünde zıpkınla avlanılmış olan 8 adet cansız sazan balığı tespit edilmiş olup, yasak zamanda menşei belgesiz balık nakli yapan B.G. isimli şahsa 5455 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca mevcut balıklara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 34. Maddesine istinaden işlem yapmak üzere el konuldu.

Su ürünleri ekipleri “Üreme döneminde yer alan ve binlerce yumurtaya sahip bu sazan balıklarının katliamına sebep olan şahıslara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ayrıca kaçak avcılıkla mücadele konusunda göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı Senirkent Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür ederiz” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap