Turizm Danışma Bürosundan Yaza Merhaba Kokteyli

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Turizm Danışma Bürosundan Yaza Merhaba Kokteyli
Haberin Tarihi: 28.4.2015 18:09:00 - Okunma Sayısı:1600 defa okundu.

Turizm sezonunun açılışı dolayısıyla Eğirdir Turizm Danışma Bürosu tarafından bu yıl ilk defa kokteyl düzenlendi.

Turizm Danışma Bürosundan Yaza Merhaba Kokteyli…

 

            Turizm sezonunun açılışı dolayısıyla Eğirdir Turizm Danışma Bürosu tarafından bu yıl ilk defa kokteyl düzenlendi.        

            Düzenlenen kokteyle Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, SDÜ Eğirdir MYO Müdür Yardımcısı ve Okutman Çetin Meydan, Eğirdir Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

            Turizm Danışma Bürosu olarak bu yıl ilk defa böyle bir organizasyon düzenlediklerine dile getiren Eğirdir Turizm Danışma Bürosu Müdürü Sedat Güngör: “Bu yıl turizm danışma olarak ilkini gerçekleştireceğimiz ve bundan sonra da her yıl gerçekleştirmeyi planladığımız turizm açılış kokteyline kurumum ve kendi adıma hoş geldiniz der, teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

            Bu birlikteliğin ve organizasyonun sağlanmasında bizden katkı ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Ömer Şengöl beyefendiye ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

            İlçemizde 10 otel, 15 pansiyon, 16 restoran ve 820 yatak kapasitesiyle turizm faaliyetlerini en sağlıklı ve en verimli şekilde devam etmektedir.

            2014 yılında büromuza enformasyon almak için gelen 11,159 turistin 4541 tanesi yabancı olup, 6618’i ise yerli turisttir. Yine 2014 yılı itibariyle ilçemizde konaklayan yabancı sayısı 12,893 yerli ise 46,613 olmak üzere toplamda 59,506 misafir ağırlanmıştır.

            Eğirdir Turizm Danışma Bürosu olarak kurumumuz 1991 yılından itibaren şu anda burada bulunduğunuz adreste faaliyetlerine devam etmektedir. Kurumumuzun amacı, personeli ve tanıtım materyalleri ile büromuza gelen yerli ve yabancı turistlere ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak ve onlara enformasyon hizmeti vermektir.

            2015 turizm sezonunun ilçemize ve işletmelerimize hayırlı ve bol kazançlı olmasını diliyorum” dedi.

            Böyle bir etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Kaymakam Yalçın Yılmaz: “Bu etkinliğinizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah gelenekselleşir. Eğirdir doğa harikası bir yer. Turizmimizin gelişmesi için apartlar yapılmalı, en önemlisi de tanıtım yapılmalı” dedi.

            Eğirdir’deki işletmecilerin bir araya gelerek bir dernek oluşturmaları gerektiğini dile getiren SDÜ Eğirdir MYO Müdür Yardımcısı ve Okutman Çetin Meydan ise; “Eğirdir’de 10 otel, 15 pansiyon, 16 restoran ve 820 yatak kapasitemiz var. Bu rakamlara bakıldığında yatak doluluk oranı %25. Bu oran oldukça çok düşük. Biz Ömer başkanımızla birlikte bir çok fuarlara katılıyoruz. Ama hiçbir turizm işletmecisi katılmıyor. Eğirdir’deki bütün işletmecilerin bir araya gelerek bir dernek kurmalarını ve yapılan fuarlara katılmasını temenni ediyorum. Baka, Kırsal Kalkınma Ajansları işletmecilerimize destek çıkıyorlar ” dedi.

            Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Ömer Şengöl de, Eğirdir’de yapılacak her şeyde devletin sürekli yasak koyduğunu dile getirerek  “Isparta’da otel yokken, Eğirdir’de vardı. Devletin 1 lirası Eğirdir’e yok. Eğirdir’e birçok kişi geliyor bir şeyler yapalım diyorlar ama yer yok, imar yok. Ya da devlet “Yasak” diyor… Akpınar’a bir şeyler düşünmüştük ama o da olmadı. Adamlar denizin ortasına Otel yapıyorlar. Biz Eğirdir’in bir yerine bir çivi dahi çakamıyoruz. O yüzden Siyasi Partilerin temsilcileri Ankara’dakilere bu konuyu çok iyi anlatmalılar” dedi ve “Turizm laf-ı güzaf’tır gerisi yalandır” diyerek tepkisini dile getirdi.

            Program, konuşmaların ardından Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ikramla sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap