"Karayolu Trafik Haftası" 2-10 Mayıs tarihlerinde kutlanacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Karayolu Trafik Haftası" 2-10 Mayıs tarihlerinde kutlanacak
Haberin Tarihi: 29.4.2015 09:34:00 - Okunma Sayısı:2480 defa okundu.

Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve sürdürülebilmesi için Türkiye genelinde her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü "Karayolları Trafik Güvenliği Günü", bunu takip eden hafta ise "Karayolları Trafik Haftası" olarak kutlanıyor.

“Karayolu Trafik Haftası” 2-10 Mayıs tarihlerinde kutlanacak

 

            Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve sürdürülebilmesi için Türkiye genelinde her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü “Karayolları Trafik Güvenliği Günü”, bunu takip eden hafta ise “Karayolları Trafik Haftası” olarak kutlanıyor.

            Ülkemizde trafik kazalarının önlenmesi yolunda çaba gösteren kuruluşlarca, aynı hafta «Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası» olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları, radyo, televizyon aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için halka trafik kuralları anlatılır. Trafik kurallarına uyulması gereği belirtilir. Okullarda öğrencilere trafik bilgileri öğretilir.

            Bu yıl 2-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Trafik Haftası kutlamaları kapsamında Eğirdir Emniyet Müdürlüğü de ilçemizde etkinlikler düzenleyecek.

            İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla halkın trafiğe olan bakış açısını genişletmek, bilgilendirmek ve trafik sorununa dikkat çekmek maksadıyla düzenlenecek olan etkinlikler konusunda şu bilgiler verildi:

            02/05/2015 gününden itibaren ilçemizin çarşı merkezinde halkın kalabalık olduğu yerlere İlçe Trafik Tescil Büro Amirliğince “Trafik kurallarına saygı insanlığa saygıdır” sloganıyla yeteri miktarda trafik konulu afiş asılarak halkın bilgilendirilmesi sağlanacak.

            Özellikle karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul servis araçlarına ait kurallar, trafik işaretleri ve işaretçileri, emniyet kemeri ve yaya geçitleri ile alt-üst geçitleri kullanma, kaldırımsız yollarda gece ve gündüz yürüme, bisiklete binme kuralları gibi konular ağırlıklı olmak üzere, 4 Mayıs 2015 tarihinde Atatürk İlk-Orta Okulu öğrencilerine, 5 Mayıs 2015 tarihinde Eğirdir Lisesi öğrencilerine, 6 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet Akif Ersoy İlk-Orta Okulu öğrencilerine, 7 Mayıs 2015 tarihinde Bağlar İlk-Orta Okulu öğrencilerine, 8 Mayıs 2015 tarihinde İrfan Kaynak İlk-Orta Okulu öğrencilerine İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli personel tarafından eğitim seminerleri düzenlenecek. Ayrıca okullarda düzenlenecek trafik eğitim çalışmaları kapsamında hafta boyunca “Trafik kurallarına saygı insanlığa saygıdır” slogan başta olmak üzere sınıflarda her gün değişik bir sloganın yazı tahtalarında yer alması, derslerde trafik güvenliği konusuna vurgu yapılması, trafik kolu üyelerinin etkin olarak faaliyetlerde bulunması, münazaralar düzenlenmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlanacak.

            8 Mayıs 2015 Cuma günü camilerimizde İlçe Müftülüğü tarafından trafik güvenliği ile ilgili vaazler verilecek.

            9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde sürücülere Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Personelince meyve suyu ve çikolata ikram edilerek trafik güvenliği konulu el ilanları dağıtılacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap