Türkiye Yerel Basın Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye Yerel Basın Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu
Haberin Tarihi: 13.5.2015 10:30:00 - Okunma Sayısı:1372 defa okundu.

Yerel Basın Birliği Derneğinin organize ettiği ve İstanbul Plato Meslek Yüksek Okulunun jüri üyeliğini yaptığı, bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Türkiye Yerel Basın Başarı ödülleri" ödül töreni Beylikdüzü Kültür merkezinde düzenlenirken, genel başkan Nezir Karayün, "Yarışmaya katılan meslektaşlarıma ve törenimizde bizleri yalnız bırakmayan yerel basın dostlarına teşekkür ederiz" dedi.

Türkiye Yerel Basın Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

 

            Yerel Basın Birliği Derneğinin organize ettiği ve İstanbul Plato Meslek Yüksek Okulunun jüri üyeliğini yaptığı, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Türkiye Yerel Basın Başarı ödülleri” ödül töreni Beylikdüzü Kültür merkezinde düzenlenirken, genel başkan Nezir Karayün, “ Yarışmaya katılan meslektaşlarıma ve törenimizde bizleri yalnız bırakmayan yerel basın dostlarına teşekkür ederiz” dedi.

            Katılım yoğun oldu

            Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende 7 kategoride asıl,  jüri özel ve mansiyon ödülleri sahiplerini buldu. Ödül gecesine Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, başkan yardımcısı Emel Turan, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Başbakanlık Basın Enfosmasyon İstanbul il müdürü Necmettin Altuntaş, Büyükçekmece ilçe Milli eğitim müdürü Hasan Uygun, MHP İstanbul Milletvekili adayı İsmail Faruk Aksu’nun  yanı sıra gecenin sponsorları ve işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

            YBBD Ödül töreninin sponsorları;

            Geceye il dışından gelen temsilcilerimizin ağırlanması için desteğini esirgemeyen Dr. Hasan AKGÜN – Büyükçekmece Belediye Başkanı, Ekrem İMAMOĞLU - Beylikdüzü Belediye Başkanı, Yaşar ACAR – MUYA AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı, Gürdal KARADENİZ – ALTAŞ Liman İşletmeleri Genel Müdürü, Vehbi ORAKÇI – AREV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Seyithan İZSİZ – Delta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Fikret ŞAHİN – BERİLEFE İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Abdullah TEBER – TEBPLAST Yönetim Kurulu Başkanı, Erhan BAYLADI – Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı, Op. Dr. Ali AKSU – Birinci Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Mustafa ÖZTÜRK Batman ili Beşiri Belediye Başkanı teşekkür ederiz.

            AB Ülke ve Türkiye il temsilcilerimiz;

            Zafer ÖZPOLAT Almanya Temsilcisi, Binnur KILIÇ  Giresun Temsilcisi, Saadet YÖRÜKÇÜ KEFAL  Eskişehir Temsilcisi, Ulaş Salih ÖZDEMİR  Kırşehir Temsilcisi, Filiz YILDIZ Ankara Temsilcisi, Zeki KARADENİZ Bandırma Temsilcisi.

            İstanbul Gezisine,

            Dr. Hasan Akgün desteği

            Beylikdüzü Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninin ardından Büyükçekmece Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün sponsorluğunda Büyükçekmecede konaklayan Yerel Basın Birliği il temsilcileri, ertesi gün Beylikdüzü Birinci Göz Hastanesi yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Ali Aksu tarafından organize edilen göz muayenelerini yaptırdılar. Büyükçekmece Belediyesi tarafından kendilerine özel tahsis edilen araç ile İstanbul’da kısa bir gezi yapan Yerel Basın Birliği temsilcileri günü Feshane’de düzenlenen Ordu günleri ile tamamladı. Gezi boyunca misafirlerini yalnız bırakmayan YBBD Genel başkanı Nezir Karayün, en kısa sürede Türkiye genelinde temsilcilerine bir dizi ziyaret gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

            “Kaliteli Yerel Basın

            oluşturacağız”

            Yerel Basın Birliği Derneğinin organize ettiği ve İstanbul Plato Meslek Yüksek Okulunun jüri üyeliğini yaptığı, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz  “Türkiye Yerel Basın Başarı ödülleri” Ödül töreninde ödüle layık görülen eserler, 7 kategoride jüri özel ve mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.

            Yerel basına kalite getirilmesi amacıyla çeşitli projelere de imza atan ve atmaya devam edeceğini her fırsatta dile getiren Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, “amacımız yerel basını yarıştırmak değil, birlik beraberlik içerisinde kaliteli bir yerel basını ortaya koymaktır. “Türkiye genelinde 23 ilde bulunan resmi şube ve temsilcilerimizle birlikte büyüyerek yolumuza devam edeceğiz ve 81 ilde şube ve temsilciliklerimizi oluşturmaya devam edeceğiz.

            2015 yılı sonunda temsilciliklerimizi resmi şube oluşumlarımıza dahil etmek ve Türkiye’de olduğu gibi yurt dışı şube taleplerini değerlendiriyoruz. Yarışmamızın amacı meslektaşlarımızı yarıştırmak değil, onlarla birlikte olmak, mesleğimize kalite getirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunacağımız ortamlar yaratmaktır. Yerel Basının Gelişimi için, çalıştay, konferans, seminer ve eğitim organizasyonları gerçekleştirerek Yerel Basın’ın birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağlama projelerimizi düzenli olarak, yürütülmekteyiz.

            Yerel Basın Birliği Derneği olarak; Düşünce ve basın özgürlüğünün, Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesi, Haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; yayın organlarının sahipleri ve çalışanlarının mesleki hak ve çıkarlarının korunması için çalışmak, üyelerinin kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak.

            Baskı ve haksızlıklara uğrayan üyelerin hukuksal yollardan yapacağı mücadelelerde destek olmak,  Gazete sahipleri ve çalışanlarının düşünce ve şekil itibarı ile yadırganması ve engellenmesinin önüne geçmek. Sağlık ve güvenliğinin sağlanması, ekonomik çıkarların korunması, eğitilme, temsil edilme, bilgilendirme, sağlıklı bir çevreye sahip olma hakkı olarak belirlenmiş bulunan, Basın- Yayın organları, sahip ve çalışanlarının haklarını toplumda ve ilgili kanunlarda aranması, tanınması, bu hakların kullanılmasının sağlanması, hak ihlalleri karşısında üyelerini koruyabilecek girişimlerde bulunmak ve desteklenmelerini sağlamak.

            Herkesin bilgi edinme, halkını doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını, iletişim, düşünce açıklama, eleştiri ve yorum hakkı ile ifade ve basın özgürlüğünü savunmak; gazetecileri meslekleri içinde maddi ve manevi yönleriyle geliştirmek, ilerletmek, korumak ve yüceltmek amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz” dedi.

YBBD Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap