AFAD’DAN EĞİRDİR HASTANESİNDE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AFAD’DAN EĞİRDİR HASTANESİNDE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
Haberin Tarihi: 3.6.2021 15:39:27 - Okunma Sayısı:839 defa okundu.

AFAD tarafından Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi eski binasının arkasında yaklaşık 20 araç ve 150 personelin katılımıyla gerçekleştirilen "saha tatbikatı" gerçeği aratmadı.

AFAD’DAN EĞİRDİR HASTANESİNDE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi eski binasının arkasında yaklaşık 20 araç ve 150 personelin katılımıyla gerçekleştirilen "saha tatbikatı" gerçeği aratmadı.

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ethem Kılıçarslan yönetiminde gerçekleşen yangın söndürme ve hasta tahliye tatbikatında; İl AFAD Ekipleri, UMKE, JASAT, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Ekibi, Eğirdir Belediyesi İtfaiye Ekibi, Eğirdir Sağlık ekipleri görev aldı.

Tatbikat öncesi bir konuşma yapan Isparta İl Afet ve Acil Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ethem Kılıçarslan, tatbikat ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlimizde bakanlığımızın belirlediği takvime göre her yıl düzenlenen ve şu anda yürütme olduğumuz Afet Müdahale Planı (TAMP) Isparta tatbikatı Eğirdir Kaymakamı, Eğirdir Belediye Başkanı, diğer ilgili yöneticiler ve personelin katılımıyla “Yangın Afeti”  senaryosuna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

Tatbikat ilimiz müdahale kapasitesinin yeterli olacağı 1. Seviyede gerçekleştirilmektedir. Saha uygulamasını gerçekleştirmekte olduğumuz yangın afeti, Eğirdir ilçesi Akpınar Köyü yol güzergahında piknik ateşi nedeniyle ormanlık alanda çıkmış ve Eğirdir Devlet Hastanesini tehdit edecek şekilde ilerlemiştir. Müdahalede ilgili TAMP çalışma gruplarından; yangın ekipleri, sağlık ekipleri, güvenlik ve trafik ekipleri, arama kurtarma ekipleri ve tahliye ekipleri çalışmakta olup diğer çalışma grupları ise kendilerinden talep edilen personel ve teçhizat verilerini AYDES (Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi)’ne yükleyerek masa başında tatbikatı yürütmektedirler.

Sahada yangın nedeniyle Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve Eğirdir İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları, UMKE ve Eğirdir Devlet Hastanesi sağlık ekipleriyle müdürlüğümüz Arama Kurtarma ekiplerinin yataklı tedavi gören 6 hastayı önlem amaçlı tahliye çalışmaları, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşların uzaklaştırılması, trafiğin kontrol altına alınması ve gerekli diğer güvenlik önlemlerini sağlama çalışmaları gerçekleştirilmektedir. 

Masabaşı çalışmalarında, AYDES üzerinden Bilgi Yönetimi grubunun oluşturacağı olay verileri doğrultusunda görev alacak diğer çalışma gruplarının müdahale işlemlerini ve personel görevlendirmelerini bildirmeleriyle tatbikat sonuçlandırılacaktır.

Tatbikatta görev alan tüm personele teşekkür eder, herkese afetsiz ve sağlıklı günler dilerim”.

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ethem Kılıçarslan’ın konuşmasının ardından tatbikat başladı. Gerçeği aratmayan tatbikat, başarılı bir şekilde sona erdi.     

“Eğirdir Akpınar Köyü yol güzergahında piknik ateşi nedeniyle ormanlık alanda çıkan yangının Eğirdir Devlet Hastanesine tehdit edecek şekilde ilerlemesi” senaryosunun gerçekleştiği tatbikatta, olay yerine ilk gelen Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve Eğirdir Belediyesi İtfaiye Ekipleri yangına müdahale ederken AFAD ve UMKE ekipleri de hastane binasında bulunan vatandaşlarımızı başarılı bir şekilde tahliye ederek sağlık ekiplerine teslim ettiler.

KAYMAKAM ÇELİK: “AFETSİZ BİR YIL DİLİYORUM”

Tatbikat sonrası bir teşekkür konuşması yapan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik; “… Biliyorsunuz ki 2021 yılı İçişleri Bakanlığı tarafından Afet Eğitim yılı ilan edildi. Bugün AFAD İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda İl Jandarma ekipleri, ilçedeki diğer birimlerimiz, belediye itfaiye ekipleri güzel bir çalışma gerçekleştirdiler. İnşallah bunların gerçeğini görmeyiz. Ama bu tür eğitim faaliyetlerine de muhakkak ihtiyacımız var. Ben bütün arkadaşlara emekleri için çok teşekkür ediyor, herkese afetsiz bir yıl diliyorum” dedi.

Yapılan tatbikatın gerçeği aratmadığını da konuşmalarında ifade eden Kaymakam Çelik, “Müdahale, zamanlama ve planlama yerindeydi. Arkadaşlar, güzel bir senaryo üzerinde çalışmışlar. Eğirdir ilçemizde gerçeğine yakın olabilecek bir tatbikattı diye düşünüyorum”dedi.

BAŞKAN GÖK: “BİLGİYE VE TECRÜBEYE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR”

Eğirdir’in bir deprem bölgesi olduğunu konuşmalarında yer veren Belediye Başkanı Veli Gök ise; “ Arama Kurtarma ekiplerimiz gerekli tedbirleri alarak böyle bir tatbikat gerçekleştirdi. Bizlerin de bu tür bilgiye, tecrübeye her zaman ihtiyacımız var. İçişleri Bakanlığı 2021 yılını Afet Eğitim yılı ilan etti. Bizler de bu tatbikata destek verdik. Halkımızı da bu konuda bilgilendirip halkımızın da bu türlü tedbirlerin alması konusunda destek verilmesi ve sağlanılması anlamında mutlaka mücadele etmemiz gerekiyor.” Dedi.

Başkan Gök, tatbikatta emeği geçenlere teşekkür ederek “Temenni ediyoruz ki Allah canlısını da gerçeğini de yaşatmasın.” İfadelerini kullandı.

  • EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap