ETUDOSD SPORCUSU NURŞEN AKYAZI 2. OLDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, ETUDOSD SPORCUSU NURŞEN AKYAZI 2. OLDU
Haberin Tarihi: 7.6.2021 15:26:24 - Okunma Sayısı:1009 defa okundu.

Türkiye`nin en zorlu koşu organizasyonu ve ilk gökyüzü koşusu olma özelliği taşıyan "Tahtalı Run To Sky" yarışı 12 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

ETUDOSD SPORCUSU NURŞEN AKYAZI

DÜNYANIN İLK GÖKYÜZÜ KOŞUSUNU

İKİNCİLİKLETAMAMLADI

 

Antalya'nın Kemer ilçesinde 7'ncisi düzenlenen, ülkenin en zor ve ilk gökyüzü koşusu (skyrunning) olan "Tahtalı Run To Sky" yarışı 3 kategoride tamamlandı.

Türkiye`nin en zorlu koşu organizasyonu ve ilk gökyüzü koşusu olma özelliği taşıyan yarış, Çıralı Plajı`nda başladı.

12 ülkeden 400 sporcunun katıldığı "Tahtalı Run To Sky" yarışlarında sporcular, 2 bin 365 rakımlı Tahtalı Dağı`nın çevresinde koşarak zirveye ulaştı.

Yaklaşık 116 kilometrelik parkurda 3 farklı kategoride tamamlanan yarışlar, Tahtalı Dağı`nın zirvesindeki zorlu parkurla son buldu.

Organizasyona 12 ülkeden 400 sporcu katıldı. Bazı sporcular bitiş çizgisini görseler de hipotermiye girmemek için kendilerini yarış sonrası sürekli sıcak tutmaya çalıştı ve yüksek irtifa hava değişimi ve hiç durmadan ve hızlı bir şekilde çıkılan rakım nedeniyle sporcular zorlandı. Yarışların tamamlanmasının ardından Atatürk Parkı’nda ödül töreni düzenlendi.

 ETUDOSD SPORCUSU NURŞEN AKYAZI 2. OLDU

3 yıl üst üste derece alan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Kulübü Sporcusu ve  aynı zamanda BİSİKLET EĞİTİMİ ANTALYA kurucusu Antrenör Nurşen AKYAZI 2'nci olarak yarışı tamamladı.

ETUDOSD sporcusu Nurşen AKYAZI, Antrenörü İbrahim İNCESU ile birlikte disiplinli antrenmanları sonucu bu başarıyı yakaladıklarını belirterek "Her gün kum koşusu ve dağ koşuları yaparak sıkı antrenmanlarla yarışmaya hazırlandık. 5 Haziran cumartesi  günü Türkiye'nin en zorlu koşusu olan "Tahtalı Run To Sky"i ikincilik ile tamamladım. Başta  Antrenörüm İbrahim İNCESU, Kulübüm ETUDOSD'a desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İkincilik plaketimi ve madalyamı kulübüm ETUDOSD’a ve tüm "BİSİKLET EĞİTİMİ ANTALYA " aileme armağan ediyorum." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap