EGİAD Başkanı Osman Gök Derneğin Çalışmalarını Değerlendirdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EGİAD Başkanı Osman Gök Derneğin Çalışmalarını Değerlendirdi
Haberin Tarihi: 25.7.2013 10:16:00 - Okunma Sayısı:1785 defa okundu.

İlçemizde birlik ve beraberlik içinde hareket etme düşüncesiyle kurulan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Osman Gök, dernek çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

EGİAD Başkanı Osman Gök Derneğin Çalışmalarını Değerlendirdi

 

            İlçemizde birlik ve beraberlik içinde hareket etme düşüncesiyle kurulan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Osman Gök, dernek çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gök, “"Eğirdir Sevdamız" diye çıktığımız yolda 22 Mart 2010 tarihinden bu yana Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği olarak, belirlediğimiz görev ve geniş görüşlülük çerçevesinde, amaç ve hedeflerimize ulaşmak için günümüze kadar mücadele vermeye çabaladık ve bu çabalarımız da devam edecektir.” dedi.

            Derneğin kurulduğu ilk günlerde Eğirdir’de eksikliği çokça hissedilen bir unsur olan birlik ve beraberlik kavramını başlıca hedef olarak belirlediklerini belirten EGİAD Başkanı Gök, Beraber hareket edebilme becerisini gösterebilirsek ekonomik anlamda birçok yeni oluşuma adım atacağımız inancındaydık. Bu hedefimiz doğrultusunda daha çok birbirimizle kaynaşacağımız için sosyal içerikli programlar düzenledik. Organize ettiğimiz veya iştirakçi olarak katıldığımız tüm sosyal içerikli programlarda hassasiyet gösterdiğimiz en önemli husus, halkımızı ayırmadan yoğun katılımı sağlamak oldu.” diye konuştu.

            Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği olarak; Isparta’daki diğer işadamı dernekleriyle ve sivil toplum örgütleriyle istişare toplantıları, Eğirdir’de faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantıları, KOSGEB, İşkur, SGK, BAKA, TKDK, gibi kurumların temsilcileriyle yoğun katılımlı istişare toplantıları düzenlediklerini dile getiren Gök, “her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Ege ve Akdeniz bölgesi işadamı derneklerinden oluşan federasyon toplantılarımızda ilçemize uyarlanabilecek projeleri tartışıp her hafta sonu düzenlediğimiz cumartesi kahvaltılarında STK ve girişimcileri buluşturup kamu ve özel sektör yöneticilerini konuşmacı olarak ağırlıyoruz” dedi.

            Gök, Eğirdir’in turizmi ve ekonomisi konusunda da şu açıklamalarda bulundu:

            “Eğirdirimiz bir turizm kenti kimliğinde olmasına ve çevresinde ciddiye alınması gereken potansiyele rağmen henüz arzu edilen noktaya gelememiştir.

            Ülkemizin 4. büyük gölüne sahip olan Eğirdir içilebilir su kaynakları ile binlerce yıldır medeniyetlerin merkezi olmuş, bölge dağlarından doğan suları ile Antalya ovasını beslemiş bir coğrafyadır. Bu sayededir ki; Perge, Side gibi antik dönem kentleri yerleşim ve ticaret merkezleri olmuşlardır. Onlarca kavim savaşlar vermiş ve bu önemli merkezleri ele geçirmişler. Ticaretin önemli merkezleri olan bu kentlerin üzerinde geniş bir coğrafyada Antalyamız bulunmakta ve başta turizmde ülkemizin lokomotifi görevini üstlenmektedir. Binlerce yıldır Pamfiılya bölgesini yani Anyalya’yı besleyen göller bölgemiz olan eski adıyla Pisidia artık el ele olmalıdır. Pisidia Pamfilya kardeşliği başlamalıdır. Bunun için Eğirdir – Kovada- Aşağı Gökdere - Dereboğazı – Antalya yolu acilen ele alınıp projelendirilip, genişletilerek standartlara uygun hale getirilmelidir. böylece Antalya turizmi ile entegre olmamız kolaylaşacaktır..

            İlçemiz aynı zamanda bir elma kentidir. 2012 yılı verilerine göre Isparta ili 634.375 ton elma üretimi ile Türkiye elma üretiminin (2.888.985 ton) elmanın %21,97’sini karşılamakta ve ülke üretiminde birinci sırayı almaktadır. İlçemiz Eğirdir ise Isparta elma üretiminin %36,38’ini karşılamaktadır ki bu rakam 230.994 tondur.

            İlçemizde 32 adet soğuk hava depolama tesisi bulunmakta olup bunların 9 adedi elmayla ilgili tarımsal kalkınma kooperatifi diğerleri ise özel sektöre aittir. Bunların toplam kapasitesi 180.000 tondur. Bu sayededir ki eylülden haziran başına kadar elma pazarlara gönderilebilmektedir.

            Eğirdir modern ve bilimsel şekilde işletilen paketleme ve tasnifleme tesislerine sahiptir.

            Tarım İlçe Müdürlüğü ve MARİM’in bilimsel destekleri de bize güç vermektedir kendilerine teşekkür ederim.

            Ancak büyük miktarda olan elma üretiminin çok az miktarını ihraç edebilmekteyiz. İhracatımızın artması için devletimizin teşvik vermesinin iyi olacağını düşünmekteyiz. Elmaya teşvik sağlanması konusunda ticaret ve sanayi odası ve ticaret borsasının yoğun bir çaba içersinde olduklarını biliyoruz. Bu çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu çalışmaların meyvesini bu sene alırız.

            Eğirdir’in diğer bir güçlü yanı ise bir üniversite kenti olmasıdır. Şu anda Eğirdir Meslek Yüksekokulumuzda 1200’e yakın öğrenci bulunmakta ve bu öğrenciler ilçemize önemli katkı sağlamaktadır.

            Okulların açılmasında emeği geçen öğretim elemanlarına,  Eğirdir Meslek Yüksekokulu Müdürü sayın Doç. Dr. Nazmi Avcı ve üniversitemiz Rektöri sayın Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na çok teşekkür ederim.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap