“SIFIR ATIK PARKI”NIN AÇILIŞI YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“SIFIR ATIK PARKI”NIN AÇILIŞI YAPILDI
Haberin Tarihi: 11.6.2021 17:36:53 - Okunma Sayısı:1179 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesinde 6 bin 768 metrekare alanda oluşturulan “Sıfır Atık Parkı”nın açılışı yapıldı.

“SIFIR ATIK PARKI”NIN AÇILIŞI YAPILDI

Dünya Çevre Haftası kutlamaları kapsamında Eğirdir Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesinde 6 bin 768 m2 alanda oluşturulan “Sıfır Atık Parkı”nın açılışı yapıldı.

“Sıfır Atık Parkı”nın açılış törenine; Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, İl Genel Meclis Üyeleri, Köy muhtarları, İstasyon ve Altınkum Mahalle sakinleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğirdir Belediyesi tarafından Ocak ayında yapımına başlanan “Sıfır Atık Parkı” Haziran ayında tamamlandı. Parkta, hurdaya ayrılmış bir adet lokomotif, 1200 adet kullanım ömrünü tamamlamış lastik, 709 adet Travers, Atık Palet ve Kablo Makasarı gibi ahşap atık, 4 adet atık varil, atık metal kafes, ömrünü tamamlamış bisiklet gibi çeşitli metal atıklar geri dönüşümle yeniden kazandırıldı.

“Sıfır Atık Parkı”nın açılış töreninde Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı birer konuşma yaparak, emekleri dolayısıyla Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve belediye personeline teşekkürlerini ilettiler.

Protokol konuşmalarının ardından “Sıfır Atık Parkı”nda bulunan Çevre Temizlik Araç ve ekipmanları ile geri dönüşümle parka kazandırılan materyaller gezildi. Gezi esnasında Belediye Başkanı Veli Gök, Belediye Çevre Mühendisi Pınar Kesiktaş, Peyzaj Mimarı Aslı Akyol, katılımcıları bilgilendirdiler. 

- Emel TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap