"Vatandaşımızın Her Türlü Çevre Varlığına Sahip Çıkması, Doğayı Koruması Gerekiyor."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Vatandaşımızın Her Türlü Çevre Varlığına  Sahip Çıkması, Doğayı Koruması Gerekiyor."
Haberin Tarihi: 11.6.2021 17:54:07 - Okunma Sayısı:960 defa okundu.

Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Sıfır Atık Parkının açılışı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı:

"VATANDAŞIMIZIN HER TÜRLÜ ÇEVRE VARLIĞINA

SAHİP ÇIKMASI, DOĞAYI KORUMASI GEREKİYOR."

 

Dünya Çevre Haftası bugün Eğirdir'de Sıfır Atık Parkının açılışı dolayısıyla düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe katılan Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Eğirdir Gölü'nün korunması noktasında herkese görev düştüğünü belirterek "Yasalarımızda çevreyi koruyucu bir çok hüküm var. Bu açıdan sorun yok. Yani mevzuatımız açısından sorun yok. Vatandaşımızın her türlü çevre varlığına sahip çıkması, doğayı koruması gerekiyor." dedi.

Konuşmasına Eğirdir Gölü'nün önemini dile getirerek başlayan Kubalı, şunları söyledi:

"Eğirdir ilçesi dünyada eşi benzeri bulunmayan bir güzelliği barındırıyor, Eğirdir Gölü... Hiç kuşkusuz ki Dünyanın en değerli tabiat varlıklarından bir tanesi . Dünya üzerinde ve özellikle Anadolu'da suyu içilebilir ve bu kadar güzel, bu kadar büyük bir göl yok.

Tabiat varlıkları insanlığın gelecek kuşaklardan borç aldığı varlıklardır. Yani bizim bunları geleceğe taşıma borcumuz var. En öncelikli borcumuz Eğirdir Gölü'nü korumak. Eğirdir Gölü'nü korumak konusunda herkese görev düşüyor. Yani sadece Devlet kurumlarına değil, aynı zamanda vatandaşlarımıza görev düşüyor. Yasalarımızda çevreyi koruyucu bir çok hüküm var. Bu açıdan sorun yok. Yani mevzuatımız açısından sorun yok. Vatandaşımızın her türlü çevre varlığına sahip çıkması, doğayı koruması gerekiyor. Çevre hakkı insanlığın uygarlık yaşam düzeyinde sahip olduğu en değerli insan haklarından bir tanesidir. Yani insanı insan yapan en değerli haklardandır çevre hakkı. Dolayısıyla çevreye sahip çıkmak, çevreyi kirletmemek ve aynı şekilde doğayı korumak, doğaya zarar verenlere engel olmak hepimizin görevidir."

Eğirdir Belediyesini Sıfır Atık projesi ve diğer etkinliklerden dolayı özellikle kutladığını vurgulayan Kubalı, "Sayın Başkanımın çevreyi koruma bilincinde, kapsamlı, sistematik bir çalışması olduğu görülüyor. Bu anlamda örnek bir belediye başkanı olarak kendisini kutluyorum." diye konuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir ziyaretini de hatırlatan Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, "Eğirdir'in bir başka özelliği şu: Büyük Önder Atatürk, buraya gelmiş ve bir gün burada Demirköprü'de bir gece trende kalmış. Daha sonra dönmüş.

Kurtuluş Savaşı'nda da Eğirdir'in vermiş olduğu katkı unutulmaz.

Yani demek istiyorum ki; Büyük Atatürk'de buraya sahip çıkmış. Buranın özel bir yeri de bence buradan kaynaklanıyor." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kurallarıyla bir bütün ve güçlü olarak görevini yaptığını dile getiren Kubalı "Çevrenin korunması konusunda gerek Valilik gerekse bütün kurumlar üzerlerine düşen görevi yerine getirmektedir. Kurum ve Kurallar ne kadar iyi işlese de önemli olan vatandaşın bilinci. Yani çevre bilincinin olması. Bu bilinç olduğu sürece kurum ve kurallar daha iyi çalışırlar. Dolayısıyla ben herkesi çevre hakkının korunması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap