10 Bin Ton Elma Depolarda Kaldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,10 Bin Ton Elma Depolarda Kaldı
Haberin Tarihi: 17.6.2021 12:39:13 - Okunma Sayısı:2674 defa okundu.

Depoda Kalan Elmalar Sezonun Sonunda Tarım Kredi Kooperatifleri Kanalıyla Satılacak

10 BİN TON ELMA DEPOLARDA KALDI

 

DEPODA KALAN ELMALAR SEZONUN SONUNDA TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ KANALIYLA SATILACAK

 

        Türkiye’nin elma bahçesi Eğirdir’de 10 bin ton elma soğuk hava depolarında satışı bekliyor.

        Üreticiler elmalarını meysuya dökmek istemiyor. Sezon sonu olması nedeniyle ortak fikir; en azından depolarda bulunan yüksek kalitede elmaların, kooperatifler kanalıyla en iyi fiyattan değerlendirilmesi ve çiftçinin bu sezonu mutlu kapatması. Üreticilerin bu fikirlerini değerlendiren ve konu ile ilgili olarak; AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz’le görüşmeler yapan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün çalışmaları netice verdi.

        Ankara’dan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Merkezinden Yönetmenler  Alper Çiçek,  Hüseyin Savaş ve Antalya Bölge Birliğinden Mustafa Güler teknik ekipleriyle birlikte Eğirdir'e gelerek inceleme ve değerlendirmelerde bulundular.

        Tepeli Köyü Soğukhava deposunda; Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İbrahim Yörük,  Köy Muhtarı, Kooperatif Başkanı ve üreticilerle biraraya gelen Ankara ve Antalya heyeti, kritik bir toplantı gerçekleştirdiler.

        Yapılan toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Tarım Kredi Kooperatifi Antalya Bölge Birliği Yönetmeni Mustafa Güler "Biz fotoğrafları aldık, zincir marketlerle görüşeceğiz. Kendi marketlerimize ürün tedarik eden birimlerle görüşeceğiz, ne yapabiliriz diye... Onlar aldıkları ürünleri kaç liradan alıyorlar, nasıl tedarik ediyorlar onları soruşturalım, piyasa fiyatlarını öğrenelim ondan sonra irtibata geçelim." ifadelerini kullandı.

 

        Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök de; "Hem ilimizde, hem de ilçemizde tabiî ki özellikle Dünyanın ve Türkiye’nin şu anda mücadele verdiği pandemi sürecinde belli tarım ürünlerine arz – talep daralması söz konusu. Dolayısıyla ilçemizde soğuk hava depolarımızda yaklaşık 10 bin ton elma stokumuz var. İl genelinde değerlendirdiğimizde toplamda 70 bin ton elma stokumuz var.

        Elma pazarlama ve tüketim sezonunda sona yaklaşırken doğal olarak fiyatlarda bir sıkıntı var. Özellikle çiftçilerimizin sezonun bu son günündeki endişesini de kaldırma anlamında milletvekillerimizin organizasyonuyla Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğümüz konuyu değerlendirdi. Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğümüz, Antalya Bölge Müdürlüğümüz ve Eğirdir Müdürlüğümüz birlikte burada İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Köy Muhtarımız, Kooperatif Başkanımız ve bazı vatandaşlarımızla elimizde bulunan bu elma stokunu nasıl değerlendirebiliriz, bunu nasıl pazarlayabiliriz? şeklinde değerlendirme yapıyoruz.

        Buraya gelen heyet elimizdeki stok elmaları gördüler. Bu elimizdeki elmaların şu anda piyasa karşılığı nedir, nasıl pazarlanabilir? bu anlamda bir değerlendirme yapılacak. İnşallah, çiftçilerimiz lehine olumlu bir adım atarız ve bu sezonun sonundaki sıkıntıyı gidermiş oluruz." diye konuştu.

        Gök konuyla ilgilenen Milletvekillerimize ve Eğirdir'e gelen heyete teşekkür ederek "Biz özellikle Milletvekillerimize bu konuyla ilgilendikleri için Tarım Kredi Kooperatifleri  Genel Müdürlüğümüze ve  teknik heyetine, Antalya Bölge Müdürlüğümüz ve teknik heyeti ile Eğirdir Tarım Kredi Kooperatifleri heyetine teşekkür ediyoruz, inşallah faydalı bir çalışma olur." ifadelerini kullandı.

(EĞİRDİR BELEDİYESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÜROSU)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap