Kitap Kurtları Ödüllendirildi…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kitap Kurtları Ödüllendirildi…
Haberin Tarihi: 18.6.2021 15:34:23 - Okunma Sayısı:1741 defa okundu.

‘Öğretmenlerimle Okuyorum’ Projesinde Dereceye Giren Kitap Kurtları Ödüllendirildi…

‘Öğretmenlerimle Okuyorum’ Projesinde Dereceye Giren

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ…

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik başlatılan ‘Öğretmenlerimle Okuyorum’ Projesi sona erdi.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. döneminde Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi desteği ile Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki tüm 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile birlikte başlatılan "Öğretmenlerimle Okuyorum" Projesine bin 54 öğrenci katılırken, öğrenciler dört ayda toplamda 4 bin 950 kitap okudular.

‘Öğretmenlerimle Okuyorum’ Projesinin ödül töreni bugün saat 11.00’de Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, dereceye giren öğrenciler ve velilerin katılımı ile gerçekleşti.

Projede birinci olan Süleyman Demirel Ortaokulu Öğrencisi Esra Nur Tekin, Süleyman Demirel Ortaokulu Öğrencisi Melisa Azra Yürük, Yukarı Gökdere Mustafa Köklü Ortaokulu öğrencisi Azra Güngör bisiklet ile ödüllendirildi.

Projede ikinci olan Yukarı Gökdere Mustafa Köklü Ortaokulu öğrencisi Elif Büşra Kanlı, Mustafa Çetinkaya Ortaokulu öğrencisi Şevval Ecrin Ünal, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Tuana Nisa Dinçtürk tablet ile ödüllendirildi.

Projede üçüncü olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Berra Sağlam, Yukarı Gökdere Mustafa Köklü Ortaokulu öğrencisi Akın Bilge, Sarıidris Ortaokulu öğrencisi Ayşe Naz Yılmaz akıllı saat ile ödüllendirildi.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu proje ile ilgili bilgiler verdi. Armutoğlu,  “…Yaklaşık 4 ay önce ilçemizdeki bütün 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik başlattığımız ‘Öğretmenlerimle Okuyorum’ Projemiz sona erdi. 5’nci sınıflarda 389 öğrencimiz, 6’ncı sınıflarda 360 ve 7’nci sınıflarda da 305 öğrencimiz projeye dahil oldu. Projeye Bin 54 öğrenci katıldı.  İlçemizde toplamda 4 bin 950 kitap okundu. Bunlardan da 10 kitabı bitiren 5’nci sınıflarda 96 öğrenci, 6’ncı sınıflarda 78 öğrenci, 7’nci sınıflarda 68 öğrenci toplamda da 242 öğrencimiz 10 kitabın tamamını okudular." dedi.

Proje kapsamında öğrencilerin okudukları kitapların yazarlarıyla da söyleşiler gerçekleştirdiğini bildiren Ahmet Armutoğlu "Proje süresince komisyonumuz ve okullardaki öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle çalıştılar. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Projemizin başından beri bize destek olan, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanına teşekkür ederim. 2021-2022 eğitim öğretim yılında projemiz geliştirilecek sürdürülecektir” diye konuştu.

KAYMAKAM ÇELİK: “OKUNAN HER BİR KİTAP BİR UFUK, BİR GELECEK, BİR PENCERE”

‘Öğretmenlerimle Okuyorum’ Projesinin çok anlamlı olduğunu özellikle çocukların boş zamanlarını telefon, tablet, bilgisayar başında değil de kitap okuyarak vakit geçirdiğini belirterek memnuniyetini dile getiren Kaymakam Adem Çelik de şunları söyledi; “Dönemin başında arkadaşlarımız bu projeyle bizlere geldiklerinde inanın ben de heyecan duydum. Yola çıkılırken çok düşünülmüş ve emek verilmiş bir proje. Bu projenin çok önemli bir misyonu var. Biliyorsunuz günümüzde artık kitap okuma alışkanlığı maalesef gün be gün azalmakta. Kişi başına düşen ve okunan kitap sayısı gün geçtikçe azalmakta. Bu tabii hepimizi üzüyor. Arkadaşlarımız bu projeyi anlattıklarında ben de çok mutlu oldum. Projeyi kaymakamlık, belediye ve diğer kurumlar olarak heyecanla destekledik. Nihayetinde teknolojinin tablet, telefonların onları çekmesine rağmen, çocuklarımız kitaplarla buluştular. Komisyon tarafından belirlenen bu kitapları okudular. Bugün ise projenin ödüllerini vereceğiz. Okunan kitap sayıları, öğrencinin katılımı gayet güzel. Okunan her bir kitap bizim için değerli. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen Milli Eğitim teşkilatımıza, çocuklarımızı teşvik eden velilere teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı da tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Okunan her bir kitap bir ufuk, bir gelecek, bir pencere. Çocuklarımız çok önemli bir adım atmış oldu. İnşallah kitap okuma alışkanlıklarını hiç yitirmeden devam ettirirler. Kitap okumak çok kıymetli ve değerli.”

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök de projeden duyduğu memnuniyeti belirterek, emeği geçen herkesi tebrik etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Adem Çelik, dereceye giren öğrencilerin proje hakkındaki görüşlerini aldı.

Programın sonunda öğrencilerin ödül ve başarı belgeleri, Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu tarafından takdim edildi.

- EMEL TURAN KARTAL

 

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap