BURDUR'UN İLK CANLI HAYVAN FUARI 21 MAYIS'TA AÇILIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BURDUR'UN İLK CANLI HAYVAN FUARI 21 MAYIS'TA AÇILIYOR
Haberin Tarihi: 18.5.2015 09:48:00 - Okunma Sayısı:2269 defa okundu.

Hayvancılık ve Süt Teknolojileri sektörüne damgasını vuracak olan "Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı" 21-24 Mayıs 2015 tarihlerinde hayvancılık sektörünün en önemli merkezi, "Teke Yöresinin İncisi" Burdur'da kapılarını açıyor.

BURDUR’UN İLK CANLI HAYVAN FUARI 21 MAYIS’TA AÇILIYOR

 

            Hayvancılık ve Süt Teknolojileri sektörüne damgasını vuracak olan ‘‘Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’’ 21-24 Mayıs 2015 tarihlerinde hayvancılık sektörünün en önemli merkezi, ‘‘Teke Yöresinin İncisi’’ Burdur’da kapılarını açıyor.

            Bölge süt üretiminin 1. si, süt teknolojileriyle ilgili modern işletmelerin ilk hayata geçirildiği Teke Yöresinin İncisi Burdur’da,  son yıllarda Türkiye’nin hayvancılıkta yapmış olduğu atılım ve gelişmeleri  Türkiye ile tanıştırmak için hazırlanan fuarda sektörün önde gelen firmalarını ve üreticiyi bir araya getirecek. Burdur Valiliği, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği destekleriyle gerçekleştirilecek olan Fuar çok renkli görüntülere sahne olacak.

BURDUR’DA DEV SEKTÖREL BULUŞMA!

            “Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı” sektörün önemli aktörlerini buluşturacak olan fuar Burdur Pazar Yeri'nde gerçekleşecektir. Türk hayvancılık sektörünün gelişimi adına ihtisas fuarı niteliğinde planlanan fuarın, gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam ettirilmesi planlanıyor.

EN YENİ TEKNOLOJİLER BU FUARDA!

            Son yıllarda Türkiye’nin hayvancılıkta yapmış olduğu gelişmeleri Dünyaya tanıtmak ve dünyadaki gelişmeleri Türkiye ile tanıştırmak için hazırlanan “Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’’ küresel kuraklığın ve hayvan hastalıklarının getirdiği problemler, artan enerji girdileri, artan yem fiyatları, kalifiye işçi sıkıntısı, hayvansal ürünlerin çok düşük fiyatlara alıcı bulması, yetersiz ve verimi düşük damızlık hayvan sayısı gibi Türk hayvancılık sektörünün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunulacak.

21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ

            Teke Yöresi Canlı Hayvan Fuarında Dünya Süt Günü Etkinliği olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi EKER’in de katılacağı Müze Park Kavşağından başlayıp Fuar Alanına kadar Süt Korteji Yürüyüşü gerçekleştirilerek fuarın bir görsel şölene dönüştürülmesi amaçlanıyor.

PİSTTE BU KEZ ARABALAR DEĞİL

SIĞIRLAR BUZAĞILAR KUZULAR YARIŞACAK

            Fuar Organizasyonu, düzenlenecek ödüllü yarışmalar, ziyaretçilere yönelik renkli etkinliklerle üreticiler ve sektör temsilcilerinin yanı sıra 7’den 70’e tüm Burdurlulara keyifli bir hafta sonu yaşatacak.

            Burdur’un Geleneksel 11. Damızlık İnek Yarışması yapılacak. Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin önderliğinde 4 Laktasyonda yapılacak. Şampiyonlar Şampiyonunun seçileceği yarışmada, dereceye giren hayvan sahiplerine özel ödüller dağıtılacak.

            Türk Hayvancılık Sektörünün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunulması hedeflenen fuarda, hayvan üreticileri arasında “Damızlık Honamlı Keçisi”, “Damızlık Kıl Keçisi”, “Damızlık Koç”, “Damızlık Teke” kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek.

            Sektör dışı ziyaretçilerin bilgilendirilmesi adına ırk özelliklerinin de anlatılacağı etkinlikte, sahipleri tarafından geldikleri yörelere özgü şekilde süslenecek kuzular ise yarışmalar arasında en ilgi çeken bölümü oluşturacak. ‘‘Şampiyon Kuzular’’ yarışmasında dereceye giren yetiştiriciler sürpriz hediyeler ile ödüllendirilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap