TARHAN ANIMSATIYOR!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARHAN ANIMSATIYOR!!!
Haberin Tarihi: 5.8.2021 17:11:00 - Okunma Sayısı:4113 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

TARHAN ANIMSATIYOR!!!

Zeki TARHAN – ANKARA

Akdeniz ve İçbatı Akdeniz yanarken, Milas’ta yangın Termik santrale dayanmıştı ve Helikopter Termik santralın üzerinde keşif yapıyordu… Ben hem TV kanallarından yangın haberlerini izliyor, hem de AKIN gazetesine bu yazımı yetiştirmeye çalışıyorum.

Televizyonlarda; “asker niye yangında yok?" şeklinde tartışmalar da yapılmıyor değil. Çandır yangınında komandolarımızı gördük.

2 Mayıs 1959 Eğirdir’in büyük Cami Mahallesi yangını ile 1972 büyük Kale Mahallesi yangınlarında, KOMANDO MABEDİ EĞİRDİR’deki kahraman komandolarımız, her iki yangında da unutulmaz görevler üstlenmişlerdi.

***

Bütün Eğirdir halkı bilir ki; Eğirdir Gölü havzasındaki tüm yangınlarla, dağ ve orman ekosistemimizdeki çıkan yangınlarda, Türk Hava Kurumu'nun uçakları Eğirdir Gölü üzerine iner ve gölden su alarak havalanır, yangınların üzerine gölümüzün suyunu püskürterek, o kutsal görevlerini yerine getirirdi.

***                              

…Ve yine çevreci, çevre cengaverleri Yukarı Gökdere halkımız, Isparta’nın KASNAK ORMANI’na yakın Merkez köylerinden olan yerleşim birimlerinden gelip, Kasnak ormanındaki kasnak meşelerini katletmelerinin önüne geçmek için, silahlarıyla nöbet tutmaları, bugünlerde ormanlarımız cayır cayır yanarken, nasıl anımsanmaz?!!!

İşte TARHAN da, bunları anımsatıyor…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap