FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ KRİPTOLARININ SOSYAL MEDYA MANİPÜLASYONLARI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ KRİPTOLARININ SOSYAL MEDYA MANİPÜLASYONLARI
Haberin Tarihi: 9.8.2021 12:02:05 - Okunma Sayısı:1787 defa okundu.

Mehmet Demirel yazdı...

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ KRİPTOLARININ SOSYAL MEDYA MANİPÜLASYONLARI

“6 Ocak 2020 tarihinde Fetö Terör Örgütü Kriptolarının Kendilerini Gizleme ve Amaçlarına Ulaşmak İçin, Kullandıkları ve Manipüle Ettikleri Olaylar ve Toplum İçindeki İnfiale Sebep Olacak Operasyonları” başlıklı yazı kaleme almıştım. Kaleme aldığım yazı 6.000 kişi üzerinde okunmuş ve beğeni almıştır. Bunun yanında yazımızdan alınan ve rahatsız olan bir takım şahıslarda olmuştur.

Yazımda isim belirterek hedef aldığım hiç kimse yoktu. Tamamen genel ifadeler ile yaşanmış ve hukuki belgelere yansımış olaylardan özetlenerek kaleme alınmasına rağmen yazıdan üzerine alınan ve rahatsız olanları, neden rahatsız oldukları konusunda anlamış değilim, acaba yazımda kendi iç dünyalarının yansımasını mı gördüler?

Bugünkü “Fetö Terör Örgütü Kriptolarının Sosyal Medya Manipülasyonları” başlıklı yazım da mutlaka birilerinin rahatsız olmasına sebep olacaktır, varsın olsunlar…

Yaşadığımız çağ teknolojik aygıtların hayatımıza nüfuz ettiği bir çağdır. Ülkeler, devletler, devlet yöneticileri, siyasiler ve insanlar artık iletişim ihtiyaçlarını sosyal medya üzerinden sağlar oldular.

Algı Kurma ve Yönetmek isteyen art niyetli güruhlar sosyal medyayı kullanarak müthiş hızlı ve etkili silah elde etmiş oldular. Silahlı terör örgütleri de insanları infiale sürüklemek, algı ile sokaklara dökecek zihinlerindeki operasyonları sosyal medya üzerinden sürdürüyorlar. Bir takım sosyal medya hesaplarının menşei yurt dışı olduğu için, kontrolü ve doğruluğu sağlanamamaktadır.

Fetö Terör Örgütü Kriptoları, amacı belli olan, tahrik ve tahribat nitelikli, bilgi kirliliği, iftira, itham ve çeşitli yıpratıcı kumpas teknikleri ile sosyal medya hesaplarından yaptıkları manipülasyon nitelikli paylaşımlar ile algı kurmakta ve algıyı milletin sokağa dökülmesini sağlamak adına yapmaktadırlar. Psikolojik harp tekniği ile infial yaratma çabasıdır. Bu operasyonlar ile insanların birbirlerine, insanların devletin kurumlarına, insanların devlet kurumlarındaki yöneticilerine olan samimi güven duygusunu çökertme operasyondur.

Devletin Bekası ve Milletin Huzurunu tehlikeye sokacak bu eylemler terör örgütünün yeni silahıdır. Bu tarz operasyonlara karşı uyanık olunmalı ve sosyal medya paylaşımlarını doğru kabul etmemeliyiz. Sorunun kaynağını araştırmak öğrenmek ve ona göre tavrımızı belirlemek için konunun muhatabı olan kişi ve ya Devlet Kurumu ile iletişime geçmeyi öneriyorum.

Sosyal medya hesaplarını ve internet üzerinden yapılan bilgi dezenformasyonu olan durumları takip edecek, kontrol altına alabilecek ve gerektiğinde hesapları bloke edip hukuki durumlar doğurabilecek bir kurum maalesef yoktur.

Daha önce var olan Toplumsal İlişkiler Başkanlığının amacı ve görevi;  “Milli Güvenlik Kurulu kararları ile bunlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarına istinaden gerekli olan psikolojik harekât hizmet ve faaliyetlerini planlar, ilgili bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarında bu konudaki uygulamaları koordine, takip ve kontrol eder, görevli birimleri planlar istikametinde yönlendirir.” İdi.

Algı yönetimi ile oluşturulan bilgi kirliliğini ve dezenformasyonunu önlemekti. Fakat bu kurum 2005 yılında çeşitli bahaneliler ile kapatılmıştır.

Fetö Kriptoları bu boşluktan yararlanarak sosyal medya hesaplarını kullanarak operasyonel faaliyetlerine devam etmektedirler.

Kriptolar kendilerini çok iyi gizleyebilenlerdir. Çözülmeleri ve tespit edilmeleri uzmanlık gerektiren bir iştir. Devletimizin Güvenlik kurumları ve İstihbaratı her gün bu kriptoları çözerek yaptıkları faaliyeti ortaya çıkarmaktadırlar.

Milletimizin Huzurunu Bozmak, Devletimizin Bekasını Hedef alan terör örgütlerine karşı uyanık olmak ve Devletimizin yanında olmak zorundayız. Doğru bilgiyi doğru kaynaktan öğrenmek ve paylaşım yapmak vatandaşlık görevimizdir.

Şüphe duyduğunuz her olayı Devletimizin ilgili kurumları ile paylaşınız.

Ebed Müddet Devlet Türkiye Cumhuriyeti

Kullanım Hakkım Türk Irkıma Aittir; Soysuz Sopsuz Hainlere Değil

Saygılarımla

Mehmet DEMİREL

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap